Reklama

Reklama

Luke Wright je bývalý newyorský policista, který se za své prohřešky v řadách policie nechává mlátit v kleci s bojovníky. Za to, že ruským gangsterům nebyl po vůli v sázkovém světě, je zastřelena jeho žena a Luke se stává vyhnancem. S kýmkoliv promluví a spřátelí se, toho Rusové odpraví. Do cesty se mu ale připlete malá holčička, o kterou mají zájem Rusové, Číňani i samotná policie. Luke se rozhodne ji ochránit. Přitom zjistí, že holčička si pamatuje velmi dlouhé číslo, které je zároveň kódem k trezoru. Jak Luke pátráním zjistí, má dojít k výměně mezi čínským gangem a samotným vedení města. Starosta má disk, o který Číňani stojí, protože jim zajistí očištění nelegálního majetku a ti mu za to dají třicet milionů dolarů a na všechno se zapomene. (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (411)

liskam 

všechny recenze uživatele

Slabiny: malé čínské děvče, které má místo mozku databanku, a Statham kterému jsem nevěřil prvních 20 minut filmu. On prostě lítost, beznaděj a sebevražedné sklony hrát neumí. Hned se ale dostal do ráže, ve chvíli kdy měl kolem sebe rusáky a nebo žlutou rejži, který mohl postupně masakrovat po desítkách. V tom se Statham najde vždycky, protože nasranýho týpkan umí zahrát parádně a nakopat prdel a nebo rozkopat koule umí věru dobře. Jednoduchý scénář, a místy nelogický a chaotický děj z tohoto filmu průměrnou podívanou, u které si divák rozhodně mozkové buňky namáhat nebude. Za mě 65% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se stává tak trochu žánrem sám pro sebe, neboť záleží jen na režisérovi, kolik zloduchů jím nechá zřezat do mrtva, přičemž tady to schytala čínská triáda, ruská mafie a několik zkorumpovaných policajtů, což není z morálního hlediska úplně na škodu, obzvláště, když to do nich Jason pere v efektním stylu urban-combatu, ale pokud si u takového kinematografického výplachu kladete ryze artové otázky ve smyslu „O co vlastně pořádně šlo s těmi trezory?“, získáte jistotu, že tomu víc jak 3 a ½ hvězdy prostě nenapálíte. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY? TEN ŠMEJD?“ ... ,,NIKDY JSEM NEBYL ŠMEJD. SLADKÉ SNY....“ /// Mei je génius (to je ta holčička, Jason tu není od přemejšlení...). Má sloužit mafii místo počítače (furt jsme u tý holčičky...). Soubory, složky, antivirus.... no to bych asi neřekl, spíš jim jde vo matiku. Čínská mafie. Ruská mafie. Policejní mafie. Jason Statham a zdrhající počítač, kterej každej chce. Jason nejdřív zmlátí rusáky. Pak policajty. A pak, pak ...no nebudu tady spoilerovat! Takovej ten film, kde pravděpodobnost smrti je vysoká. Prostě ,,Stathamovka“. Ne úplně blbá, ale zázraky se dějou jinde. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jason Statham. 2.) Čínská holčička (se radši neptám proč...). 3.) Chcu se stát počítačem (možná mi bude stačit bejt i kalkulačkou). 4.) Thx za titule ,,Daci“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já mám pocit, že je tak trošku přesstathamováno, za chvíli zvednu prkýnko od hajzlu a vyskočí na mě nasranej Statham. Jako Safe dobrý, Statham tam zabije asi tak milion lidí různejch národností, zabijí to ručně, nožmo, střelmo, věcma, prostě dře jak černej, problém je v tom, že dvě hodiny po filmu si nevybavuju nic, žádnej souboj, žádnou hlášku, zkrátka akční šumák jak poleno. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že od Boaza Yakima som ešte žiadny film nevidel, takže som nevedel, čo čakať, no po filme môžem povedať, že práve bez pána režiséra by sa mi ten film tak nepáčil. Ako býva u Stathamovkách zvykom príbeh je jednoduchý a postavený na akciách čo platí aj tu. Dej je dobrý, zaujímavý a ponúka fajn zaporné strany, s ktorými sa Jason rád ponaháňa po meste na čo je skutočne radosť pozerať. Za poslednú dobu jeden s tých lepších Stathamových filmov a je to hlavne aj akčnou stránkou. Kamera a strih sa mi tu skutočne páčili a akčné scény vyzerajú o to viac cool a agresévnejšie. Tu rozhodne treba pochváliť choreografiu, kameru a strihača. No aj keď je príbeh zaujímavý a akčné scény s mierne nahláškovaným Stahamom dobré, skutočnosť je taká, že sa jedná stále len o akčné béčko. 70% - 3* ()

Galerie (72)

Zajímavosti (7)

  • Okrem mesta New York sa film natáčal aj vo Philadelphii a na ďalších miestach v štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)
  • Filmové scény ze stanice metra Dekalb Ave a Canal St station byly pořízeny v New Yorku na stanici metra Cortlandt Street. (Conspi)

Reklama

Reklama