Reklama

Reklama

Luke Wright je bývalý newyorský policista, který se za své prohřešky v řadách policie nechává mlátit v kleci s bojovníky. Za to, že ruským gangsterům nebyl po vůli v sázkovém světě, je zastřelena jeho žena a Luke se stává vyhnancem. S kýmkoliv promluví a spřátelí se, toho Rusové odpraví. Do cesty se mu ale připlete malá holčička, o kterou mají zájem Rusové, Číňani i samotná policie. Luke se rozhodne ji ochránit. Přitom zjistí, že holčička si pamatuje velmi dlouhé číslo, které je zároveň kódem k trezoru. Jak Luke pátráním zjistí, má dojít k výměně mezi čínským gangem a samotným vedení města. Starosta má disk, o který Číňani stojí, protože jim zajistí očištění nelegálního majetku a ti mu za to dají třicet milionů dolarů a na všechno se zapomene. (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (411)

teutates 

všechny recenze uživatele

Když zrovna není nálada na pseudointelektuální sranec, Safe je boží volba mytí mozku. Nenáročná, svižná akce, kdy Statham jako obyčejně natrhne pár ruských prdeli a vymyje několik šikmookých bezvěrců. Proč? Chrání zákon (ehm) a taky chodící encyklopedii... příjemné, ničím nerušené akční (až mi zaběhlo) Bečko. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Promiň Jasone ale již nemohu déle mlčet. Tenhle film je totiž TBK (Totálně blbá kravina). Režisér je amatér nehrubšího zrna a scénaristu (pokud se ten člověk dá takhle nazvat) bych nejraději nakopal do prd..e. Co se vlastně stalo s Rusáky? Jak se do děje dostaly některé postavy? Ta holka se chovala jako by jí bylo zhruba 20, otázka pak zní jestli hlavní postavě nemělo být přesně tolik a jenom vinou castingu se nepodařilo sehnat dospělejší Čiňanku. No prostě peklo. Začínám se obávat že nám Jason začíná trošku dýchat na záda rumunským veleborcům Stevenovi, Nicholasovi a Jean-Claudeovi. U nich jsme ovšem na podobnou kvalitu zvyklí. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až jednou pomine má liknavost v ochraně dat, tak se rozmyslím, zda můj problém vyřeší spíš antivirový program nebo Statham. Safe jednoznačně dokazuje, že Statham je lepší na ochranu disku disponujícího hlavičkou, ručičkami a nožičkami, ale u líného disku, který neopouští počítač, si nejsem zcela jist. Asi to vyřeším tím, že pokud budu chtít jen pasivní ochranu, tak mi stačí antivir, ale pokud budu potřebovat někoho, kdo se protáhne optickým kabelem a na druhé straně světa zakroutí krkem vlezlému hackerovi, tak volím Stathama 1.0, kterého netřeba nikdy upgradeovat. A filmy s takovým hrdinou mne nikdy nemohou urazit. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Slabiny: malé čínské děvče, které má místo mozku databanku, a Statham kterému jsem nevěřil prvních 20 minut filmu. On prostě lítost, beznaděj a sebevražedné sklony hrát neumí. Hned se ale dostal do ráže, ve chvíli kdy měl kolem sebe rusáky a nebo žlutou rejži, který mohl postupně masakrovat po desítkách. V tom se Statham najde vždycky, protože nasranýho týpkan umí zahrát parádně a nakopat prdel a nebo rozkopat koule umí věru dobře. Jednoduchý scénář, a místy nelogický a chaotický děj z tohoto filmu průměrnou podívanou, u které si divák rozhodně mozkové buňky namáhat nebude. Za mě 65% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

S nadhľadom vyzabíjaná polka newyorského podsvetia. Áno, viem, že v blízkej budúcnosti otvorím konzervu pečeňovej paštéty a zvnútra sa na mňa zazubí Stathamova tvár. Pokiaľ však jeho filmy budú držať podobnú úroveň humoru a akcie ako táto vyvražďovačka, kde sa hrá o strášne dlhokánske čísla mŕtvol aj trezorovej kombinácie, tak tá inflácia tohto herca nejako extra vadiť nebude. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (7)

  • Mŕtvy chlap v útulku pre bezdomovcov, ktorému Luke (Jason Statham) daroval tenisky, stále dýcha. (lepo)
  • Okrem mesta New York sa film natáčal aj vo Philadelphii a na ďalších miestach v štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama