Reklama

Reklama

Insidious

  • Česko Zákeřný (více)
Trailer

Když se rodina přestěhuje do nového domu, začnou se dít podivné věci. Zjevují se zde děsivé postavy a je slyšet šepot. Situace vygraduje ve chvíli, kdy se jeden ze synů neprobudí. Lékaři příčinu jeho kómatu nedokážou vysvětlit... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 348)

LihO 

všechny recenze uživatele

Úvod bol aj napriek nudnému scenáru celkom fajn, dosť dlho sa to tvárilo sľubne, aká taká atmosféra tam bola... neskôr, keď sa to "rozbehlo", tak sa napätie zmenilo na záchvat smiechu na absolútnej stupidite a zúfalosti filmu. Autori sa snažia diváka strašiť postavičkami ako Darth Maul, figurínami v oblečení zo 16. storočia, rôznymi tieňmi na štýl filmov Darkness či One Missed Call, ešte som tam spozoroval čo to z Drag Me To Hell, či Ghost Whisperer :D ... no proste vykrádačka jak vyšitá, nič vlastné, film absolútne zabitý, ešte aj tie efekty o ktoré sa tam snažili to bolo strašné niečo... koniec filmu čistý odpad ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

...veľmi very scary ( really huh ! ) skoro až strašidelne som sa bála...urobila som chybu a pozvala k sebe pár priateľov a F**king cam / R5 / BD rip sme zmákli hromadne. Teraz mám v byte pár ležiacich half / zombíkov s penou v ústach a otvorenými očami narazenými do stropu. Bolo to naozaj veľmi strašidelné. Veľmi som sa bála , to bola silná káva aj na ....mňa , ktorá si dá 2 kávy za 1 rok. Naozaj Ti odporúčam , ak máš kurz strachu úspešne za sebou. Ak ee - tak Ti odporúčam tiež , ale nevynechaj trenažér. Na Moje hodnotenie si nemusíš počkať ( čo iste ani neurobíš ) ale urćite to bude od odpadu až po 5. ( počkám na priaznivý vietor a podľa toho napnem plachty ) prípadne to ešte prehodnotím a zariadim podľa kolektívnej "body zmluvy ". Ale bolo to fuckt strašidelné. A TERAZ SERIÓZNE - WAN JE BOREC A NA FILM SI POČKÁM V UCHÁDZAJÚCEJ KVALITE - ORIENTAČNE PRIJATEĽNÝ JE MI LEN tombac review. Neviem ,či som to už spomínala , ale bolo to naozaj strašidelné a......áno už si spomínam - VEĽMI SOM SA BÁLA ...ŽE NESTIHNEM OBCHODNÉ 1nie. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wan je prostě král hororu. A ani Insidious není výjimkou. První půlku film sice působí spíš jako klasický thriller, ovšem v té druhé se to rozjede a vy budete mít nahnáno tak jako tak. Jelikož jsem ještě před Insidious viděl Conjuring, tak se samozřejmě nemůžu vyhnout srovnání. V obou hraje fantastický Patrick Wilson, kterého zde doplňuje charismatická Rose Byrne. Oba dva filmy se mi hodně líbily, ale musím říct, že jsem se u Conjuringu bál o trošku víc. To však nemění nic na tom, že je Insidious kvalitně natočený film, který jistě mnoho hororových fandů potěší. Když už za nic, tak za ten konec musím udělit 90%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MINULOU NOC JSEM VIDĚL JAK SPÍM. PAK JSEM ODLETĚL.....“ /// Byl jednou jeden domeček, v tom domečku stoleček, u stolečku rodinka a všichni – včetně miminka – JSOU VYSRANÝ STRACHY! Nejen že jim straší na půdě, ale synkovi z toho hráblo ve ,,věži“ a nechce se probudit. Pro začátek takový to domácí strašení - UCHYLÁCKÝ ZVUKY – ve skříni nikdo, dveře se otevřou.... – no vždyť víte. Je noc, mám kolem sebe polednice a jiný svinstvo a Patrick Wilson s pohrabáčem v ruce hledá vetřelce. MĚ TO BAVÍ! Taková hra na strach. Baví vás mystifikace? ČÍMKOLIV? Je vám jedno, že to (asi) neprožijete? Mě celkem jo! BOHUŽEL OD 70-tý MINUTY SLEDUJU JINEJ FILM! 4 hvězdnej film se mění v pohádku pro infantilní jedince za 1*! Výbornou atmosféru rozbíjí debilní (rádoby)mysteriózní výplody kreténské fantasie, ze kterejch by ,,šlehlo“ nejen fotra Harryho Potra. BAVÍ VÁS MYSTIFIKACE? Tak v 70tý minutě spát! (S kýmkoliv!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že naši manželskou krizi vyřeší strašidla. 2.) Astrální projekce? Neznám! 3.) Jsem talentovanej cestovatel. 4.) Vyměním všechny motorový pily (i ty co nepily) za ducha a Ďábla. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Děsivé, ale taky pěkně zmatené. Dvě různé poloviny, jedna slušná, založená na atmosféře z rozvrzaného baráku, druhá taky solidní, ale už víc mimo, postavená na vymítání. A to je špatně!! James Wan to i přes mizerný rozpočet celé natočil nesmírně zručně, nechybí feeling, mizivá předvídatelnost, solidní budování napětí, slušní herci. Wan má totiž jednu velkou výhodu – stačí mu mít k ruce dobrého kameramana, zvukaře, maskéra a jede na plné obrátky. Kazí mu to naopak výstavba nelichotivé zápletky a zmiňovaný závěr, kdy předesílaní duchové začnou skákat odevšad a vše pečlivě budované si režisér sám tak trochu sráží. Astrální vody prostě moc nefungují a o důmyslnější scénář si film přímo volá!! Když to ale všechno přejdu, tak sledovat Insidious je hodně nepříjemné, myšleno dokonale strašidelné. Moment překvapení a umění vyděsit diváka dostal Wan asi už do vínku. Už jenom proto nelze jeho žánrový kousek přehlížet!! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (35)

  • Scéna, kde si Démon brousí své ocelové drápy na brusce v dílně, je odkazem na  film Noční můra v Elm Street (1984), kde si podobně brousí Freddy Krueger (Robert Englund) nože na své pověstné rukavici. (ČSFD)
  • V 43. minúte si možno všimnúť, že Rose Byrne (Renai) má v okolí podpazušia na tričku mapku od potu. (ČSFD)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Blum, Wan a vražedná panenka

Blum, Wan a vražedná panenka

19.07.2018

James Wan (Saw, Aquaman, V zajetí démonů) už má s filmy o děsivých panenkách nějaké ty zkušenosti. Jak se tak zdá, pořád jej tohle téma ale neomrzelo, čerstvě totiž oznámil spolupráci na novém hororu… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama