Reklama

Reklama

Terra Nova

(seriál)
Ukázka z filmu 1
Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2011, 9 h 36 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Brian Tyler
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

V roku 2149 hrozí vyhynutie všetkého života na Zemi. Svet je na pokraji ekologického kolapsu. V snahe za­chrániť ľudskú rasu vedci vyvinuli portál umožňujúci vycestovať späť v čase do 85 miliónov rokov vzdialenej minulosti, aby v nej ľudia vybudovali novú civilizáciu v nádhernom nedotknutom svete prehistorickej Zeme. Rodina Shannonovcov má tri deti, čím porušila zákon a musí vycestovať do minulosti. Pripojí k osadníkom Desiatej pútnickej kolónie na Terra Nova. Netušia však, že nový idylický svet a jeho bujná panenská príroda ne­opísateľnej krásy ukrývajú aj mnohé tajomstvá a nepredvídateľné smrteľné hrozby. Kolóniu ohrozujú gigantické mäsožravé dinosaury. Shannonovci zistia, že hrozba nečíha len spoza múrov kolónie, ale pri­chádza aj zvnútra. Niektorí zo samotných osadníkov totiž nezdieľajú rovnaký názor na záchranu ľudstva než väčšina tých ostatných. A tak hrozí, že nová Zem zanikne skôr, než sa ju podarí obnoviť. (TV JOJ)

(více)

Videa (5)

Ukázka z filmu 1

Recenze (341)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech zhodnocuji zatím běžící seriál (jak dlouho?). Moc sci-fi s tématikou cestování v čase se moc neobjevuje. Pokud se v nich spojí i téma dinosaurů, pak to (aspoň pro mě) má atraktivní potenciál. Terra Nova je o cestování lidí z budoucnosti, kteří cestují do hodně vzdálené minulosti (to by měl doktor Emmett Brown radost!). Každé sci-fi padá a vzlétá s triky a tak to je chtě nechtě. Na televizní poměry jsou triky koukatelné. Ač by člověk rád realistické dinosaury alá Jurský Park (skoro 20 let starý!), tak se celkem dinosauři povedli.Oni tam beztak ani moc nejsou, takže nečekejte nájezdy Tyranosaurů a velicoraptorů na osadníky. Obsazení seriálu má pár sympatických jmen. Všechny však předčí Spethen Lang alias ten z Avatara co chtěl vymlatit šmouly. Ostatní a především mladší herci je skoro sbor ochotníků. Pilotní díl skvěle navnadí, ale u svatého dinosaura co ten scénař?! S postupem dalších dílů se téměř nic neděje. Vazby mezi osadníky jsou křečovité a místy trapně k smíchu. Korunu tomu dal čvrtý díl, který jsem neměl ani chuť dokoukat. No jsem už vážně na pravážkách zda má cenu ten seriál dokoukat. Potenciál tam je, ale pokud začnou díly postupně kvalitativně klesat, pak klesne i můj zájem.Update po 5.díle: Tak tohle je už vážně k smíchu. Trapnost scénaristů nezná mezí. Ten seriál odpískávám. Na více jak jednu sérii to ani stejně nebude. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Většinou hodnotím seriál až po celé sérii, ale vývoj zdejšího hodnocení mě přimělo k hodnocení už po pěti dílech. A právě pátý díl naplno ukázal, že Terra Nova by mohla mít daleko větší přesah než se z prvních dílů zdálo. Update: Po finále je jasno. Spousta lidí Terra Novu odstřelilo po pár dílech, ale ti, kteří byli věrni od začátku do konce, byli po zásluze odměněni epickým a promyšleným finále. Druhá série prostě být musí. Bez debat. 90% ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

Po pilote a následnej tretej časti sa potvrdzujú moje obavy. Terra Nova je za vlasy pritiahnuté voľné pokračovanie 7th Heaven s logickými kotrmelcami v intervale každých 5 minut, keď ani oči v stlp nezachránia potenciálny vysoký krvný tlak nad tým, čo sa na obrazovke deje (fyzika a logika tu riadne dostávajú na frak). Herci sú skrz naskrz seriálovo nesympatickí. O'Mara je nevýrazný, jeho rodina otravná a vôbec , takmer celé osadenstvo vyzerá akoby ich zhrabli z rôznorodých neúspešných vystúpení súťaží Miss, Mister, Missis či Child alebo i Dog (znečistenie Zeme asi má skvelý dopad na ľudskú estetiku). Langdon recykluje v blede modrom svoju postavu z Avataru a pochybujem , že celú túto káru výtvoru mačkopsa utiahne. Seriál pre celú rodinu, dokonca aj vaša babička v tom bude vidieť uspokojivú náhradu za Rosalindy a Esmeraldy. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ako milovníčka dinosaurov, budem hľadať každú chybičku čo sa týka dinosaurov resp. čo sa mi na nich nebude páčiť. 1. ČASŤ: Ó môj bože! NUDA, ale to sa dalo čakať... Otrasné sfarbenie Brachiosaura len tak medzi rečou. Myslím, že sa nechali išpirovať žirafou asi kvôli krku. 2. ČASŤ: Preboha Carnitaur???? Azda Carnotaurus nie?! Aspoň keby je to Carnotaur ale CARNITAUR?! Za to však môže ako inak trápny slovenský dabing. No ale inak keby sa tam neobjaví ten Carnotaurus tak by to bola zase nuda. TRHAČ??? Keď je to Guanlong?! VREŠŤAN??? Do puče to čo má byť?! 3. ČASŤ Panebože! To je nuda! Furt len samé žvásty nezaujímavé. 4. a 5. časť KOKOS TO JE TELENOVELA S DINOSAURAMI?! Ja to už nevládzem pozerať, ako sorry ale sklamanie storočia mňa to proste nebaví a ohodnotím to aj keď som to nedopozerala, pretože už žiaden diel by nezmenil môj názor a hodnotenie.. 1* ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Terra Nova měla veliký potenciál a na to, že její sledovanost nebyla taková, jaká se očekávala, to mé očekávání splnilo. Nebudu tady mazat med kolem huby, chyby a místami slabší pasáže tam byly, ale ve výsledku mi to vůbec nevadilo. Naopak, myšlenka života v době dinosaurů skrz časovou bránu mi nepřišla nikterak štiplavá. Příběh se točí kolem jedné rodinky a vůdce Tylora, který má na starost celou kolonii. Jejich příběhy mi nepřišly špatné, byla tam romance, byla tam akce, i nějaké to poselství budoucnosti. Navíc dobrá hudba, takže za mě dám vyšší hodnocení, protože já jsem se bavil a upřímně: těším se na další řadu, pokud teda bude natočena. Jak všichni víme, v dnešní době jakmile není sledovanost, nejsou prachy, a tím padem není byznys ani pokračování. Nechme se překvapit. ()

Galerie (192)

Zajímavosti (18)

  • Kvůli natáčení bylo postaveno více než 250 kulis. I to byl poté jeden z důvodů, proč seriál dostal zelenou na natáčení celé série nazávisle na pilotním díle. (LEGACY)
  • Jedním z hlavních lákadel celého seriálu byl jeho bohatý vizuální styl. Vysoké náklady s tím spjaté byly ale bohužel hlavním důvodem, proč se studio Fox rozhodlo pokračování v podobě druhé série zrušit. (kkomtu)
  • Natáčení jedné epizody trvalo běžných osm až devět dní. Abnormálně dlouhá však byla postprodukce každé epizody, která zabrala i více než šest dní, což představuje oproti zaběhlých schématům přibližně dvojnásobek. (LEGACY)

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Spielbergova Terra Nova odložena

Spielbergova Terra Nova odložena

14.03.2011

Na „televizní Jurský park“, nebo lépe řečeno „prehistorický Avatar“ si budeme muset počkat déle, než se myslelo. Ještě superbowlový TV spot nám tvrdil, že pilotní film Spielbergem produkovaného… (více)

Reklama

Reklama