Reklama

Reklama

Cherry.

(festivalový název)

Obsahy(1)

Křehký, romantický a nesmělý Brian Cherry vede se svým pragmatickým a floutkovským přítelem Samem nekonečné debaty o druhém pohlaví, dokud jednoho dne nepotká svůdnou a temperamentní herečku Jules. Jeho naivní představy o ženách a sexu převrátí tato nespoutaná, a přesto vnitřně zraněná kráska vzhůru nohama. Brian nedbá na Samovo varování a podlehne „hlasu svého srdce“. Sam, zastávající názor, že „všichni jsme oběti svých pudů“, řídí v Los Angeles exkluzivní a snobský podnik pro bohatou mužskou klientelu a nabídne Jules, aby pro něho pracovala. V tom okamžiku se komunikace a vztahy této trojice začínají deformovat. Bludný kruh lží vyprovokuje Briana k šokujícímu řešení, aby tak otřásl míněním, které postavy zastávají nejen o tom druhém, ale i samy o sobě... Rozpravy o poznatelnosti jedince a zkoumání temných stránek lidské bytosti i její nevypočitatelnosti prozrazují Saundersův obdiv ke kultovnímu snímku Sex, lži a video. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

marvan odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být na tvůrce strašně hodný, vzhledem k tomu, že to byla premiéra a navíc debut. Ten film je ovšem strašně blbý a nemohu si nějak dát dohromady tu chválu na tvůrce z oficiálních materiálů MFF s tou bezmocí, která se na plátně odehrává. Film je založen na debatách dvou kamarádů, kteří si sdělují životní pravdy, jakých zaslechnete na ulici stovky a nevidím důvod, proč si to samé dávat znova v kině a za vstupné. Jsou to banality a chválit film za to, že se v něm říkají stejné věci jako v životě není argument, vzhledem k tomu, že 90% mezilidské komunikace tvoří nesmysly. Ve filmu je ta nesmyslnost zdůrazněna ještě tím, že pokaždé, když se ukáže, že to prázdné žvanění nikam nevede, spustí kytarovka a příběh se posune dál. Z jednotlivých scén čiší jejich inscenační umělost, při níž si uvědomujete, jak těm lidem někdo řekl: "Hele, teď půjdete tady zleva doprava a budete se tvářit, jakože se hrozně dobře bavíte." Prostě jedna velká křeč. Korunu tomu všemu nasadil závěr, který chce šokovat, ale vzhledem k předchozímu neumětelství působí pouze směšně a velikášsky. Můj osobní podtitulek k tomuhle filmu by zněl: Film, který mě na MFF vážně nasral. ()

jhrasko odpad!

všechny recenze uživatele

Bez náznaku nadhľadu, ľahkosti, humoru, akejkoľvek rafinovanosti, až príliš doslovne a v závere doslova trápne - ak tento film niekto prirovnáva k Sex, lži a video, tak si trúfam napísať, že ku genialite SLV má asi tak ďaleko, ako ja ku genialite mojho strýčka Alfonsa. ()

Reklama

markuc 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se rozhodoval o znamce 3 nebo 4, ale nakonec vyhralo to, ze jsem u filmu neusnul. Film nicim nezaujal, prehlidka klise od zacatku do konce a narozdil od Ondine natocena velmi tradicnim stylem. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Přemrštěná a stereotypní stylizace charakterů postav (Sam je frajer, má moderní byt a spoustu peněz, Cherry je loser s plnovousem a nosí seprané svetříky) + primitivní pokusy o jejich analýzu a vývoj (vlastně by tomu tak nemuselo být, hne-li se v jednom svědomí (!) nebo se ten druhý dopálí (?). SPOILER: Nejlepší je asi pětivteřinový záběr na budovu s nápisem "Gun store" - to asi aby divák pochopil, kam se bude děj ubírat. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama