Reklama

Reklama

Padělky

(TV film)
  • Česko Padělky: časovaná bomba (více)
Francie, 2009, 56 min

Kvetoucí obchod s napodobeninami značkového zboží je virem, který zraňuje i zabíjí. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Prídete do Šen-čenu v Číne a uvidíte trhy na všetko možné. Nakúpite neoznačené batérie do mobilu okolo jedného €ura za kus, hneď vedľa kúpite samolepiace popisky od všetkých výrobcov telefónov kľudne aj s popisom "Made in Germany" a k tomu aj lístočky s osvedčením o zhode a bezpečnosti pre Európu. A k tomu ešte tie pekné lesklé holografy, čo sa odrážajú do všetkých farieb a na nej chcem mať napísané "NOKIA", není problém. Za 2,5€ môžem sfalšovať 200 batérii. Super, za jedno euro mám baterku a doma ju predám za 10. Vlastne ktorého európskeho predajcu to ešte nenapadlo... nedôveryhodné? Tak ju predám za 20€, nech nie je pochýb, že ide o originál.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je to humus ta Čína. Si ze všech dělá prd*l a všechno jí projde. Je až neuvěřitelný, kam touha po levném zboží a po ziscích ze zboží, které může i zabíjet došla. Když na obalu je "Made in Hungary", přestože byl výrobek vyroben v Číně, tak potom čemu můžeme věřit? Doufám, že zrovna já mám štěstí a žádný takový šunt nemám doma. ()

Reklama

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že v dnešní době nemá člověk 100% jistotu, že si člověk koupí originál, hlavně za stejnou cenu jako originál, přesto může koupit i padělek. Obecně nechápu, jak v dnešní době stále nikdo nehledí hlavně na bezpečnost a rovněž přírodu a ekologii, ale pouze na sebe a aby vydělal podvodem nejvíce peněz. Tento dokument by mělo vidět co nejvíce lidí, hlavně těch, kteří s tím mohou něco udělat. 3,5 * ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Pokud lidé nedokáží odlišit originál od napodobeniny, pokud i samotné originály se vyrábějí v asijských továrnách, pokud je již věc, i když je to padělek, vyrobená a přírodní suroviny přepracovány, pokud jsou ústřední myšlenkou globálního kapitalismu svobodné trhy a ideálem uspokojení všech zákazníků a prodej maximálně možného množství zboží či služeb, pokud se lidé dělí na ty, co si můžou dovolit luxus, a ty, co šetří, pokud země druhého a třetího světa nemají jinou šanci dohnat a předehnat technologicky rozvinuté země jinak než napodobováním, vychytralostí a úmornou prací, pokud se na fenomén padělaného zboží podíváme pragmaticky, nikoliv emočně, pak se ukáže, že celý ten humbuk a tyjátr s honem za padělky a jejích následovním hromadným ničením, moraizováním a démonizováním není nic jiného než nelítostný konkurenční boj dosavadních držitelů patentů s množstvím těch, kdo se pouze chová podle ekonomicko-psychologicko-evolučních zákonů. Snažit se utajit informace o výrobku, který je dostupný na trhu, je pošetilost. Chci tím říci, že padělky byly, jsou a budou a že ničení padělků je hříchem proti přírodě – to, co člověk od přírody vzal, nesmí přijít nazmar, padělek-nepadělek. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jedna z věcí, která mě zaujala bylo i jméno francouzkého zaměstnance Světové Celní Asociace Christophera Cimrmana i když asi s naším světově proslulým Járou Cimrmanem má pramálo společného. Přesto je dobře, že existují lidé, kteří se snaží šíření padělků na evropský trh, alespoň zamezit, při těch kvantách co se k nám valí z Číny a podobných zemí, kde kradou patentované výrobky, snižují kvalitu na úkor bezpečnosti a ještě se tím netají. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama