Reklama

Reklama

Pátrání po obří anakondě

(TV film)
  • Česko Akce anakonda (více)

Obsahy(1)

Ještě stále žijí slavné legendy kolem skutečné velikosti anakondy. I samotná věda ví málo o královně jihoamerických bažin. Právě to láká tým složený ze zkušených biologů. Yung Sandy a Marion Pöllmannová jsou anakondami fascinováni. Stejně jako kameraman Mike Allicock a Rainer Bergomaz, vedoucí týmu. V zavazadlech mají nejmodernější měřící a pátrací techniku. Takto vyzbrojen se nevydal po stopách mýtu obrovitého hada dosud nikdo. Životní prostředí, ve kterém se anakonda cítí dobře, je neobyčejně krásné. Savany, mokřiny a neproniknutelné lesy na východ od And. Tropická nížina Jižní Ameriky se rozprostírá od severní Venezuely až po Argentinu. V nížinách Guyany je dokonce i v době sucha, všude ještě spousta vodních ploch. Ideální životní prostor pro celou řadu zvířat. Svůj domov zde má několik set druhů ptáků. A v hustých lesích žijí samotářské kočkovité šelmy, jako třeba ocelot. Četné vodní toky jsou říší kajmanů černých. První cesta vede podél jezera. Sem se mají vodymilovní hadi v období sucha stahují. A na obloze kroužící kondoři vždycky něco signalizují... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

tron 

všechny recenze uživatele

„Na toto stretnutie Marion nikdy nezabudne. Na otázku, aký bol dlhý, bude odpovedať... aspoň osem metrov.“ Mám chuť dať 80%, lebo dieťa vo mne chce zobrať mačetu a presekávať sa nedostupnými močiarmi Amazonky a hľadať legendárne dvadsaťmetrové anakondy. Ale, rovnako ako v prípade kultového Gustáva, aj tvorcovia tohto vizuálne pôsobivého dokumentu hľadajú legendárne monštrum... a samozrejme nenájdu. Na rozdiel od dokumentu o obrovskom africkom krokodílovi-ľudožrútovi, je ale tento dokument zaujímavý a bohatý (na informácie a krásu obrazu) vlastne i bez toho, aby tvorcovia zistili, či sú legendy o obrích anakondách pravdivé alebo nie. Mňa osobne fascinujú báje o obrovských anakondách (pravdupovediac, už „klasické“ šesťmetrové sú krásne obludy). Takže keď som videl, ako členka expedície pláva v mútnom jazere pri anakonde a DOTÝKA SA JEJ... brrr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kroužek německých modelářů na výpravě za obřím hadem. I když, spíš mi to připadalo, že to byl dokument o jejich udělátkách, v němž Matku přírodu fatálně vyšoupli z režisérského křesla a vsadili na upocenou dramatičnost pomocí střihu. A výsledek expedice mladých techniků? Zážitek z hadího gruppen-sexu, Marion si pod vodou sáhla na anakundu a hlavně poznatek, že takový hadi, co plivají Jona Voighta a pohybují se rychleji, než rorýs křížený s gepardem, žijí jen ve filmech a lidových vyprávěních.. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Horší tři hvězdy, protože i když se řekly mnohé informace, tak přesto to na mě působí jako amatérské čtyřicetiminutové video s nadšenci do anakondy, kteří zakládají právě na svém zaujetí pro věc. .. P.S.: I když rozměry největší anakondy jsou stále nejisté, tak je známo, že tito hadi rostou celý život, jenže věk jim nedovolí dosáhnout většího rozměru než deset metrů(+- dva metry). Což i to je dost megalomanský rozměr. .... HODNOCENÍ: 55% (3*) ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Krásne zábery na impozantné stvorenia v podobe najväčších hadov sveta mi rozbehli zimomriavky po celom tele, také pozitívne zimomriavky ako keď je niečo strašne moc super. Dúfal som síce, že nájdu nejakú 8-9 metrovú hadicu ale nevadí. 8 z 10 lebo trošku mi vadilo ako tam silou mocou strkali svoje hi-tech hračičky, ktoré aj tak v 2 z 3 prípadov zlyhali. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Domorodci živia legendu, v ktorej sa traduje, že existuje had, ktorý požiara domáci dobytok a dokonca aj ľudí. Snáď to nedopadne veľmi zle. Nakoniec na vedeckej expedícii je viac ako to, čo objavujú, zaujímavý diaľkovo ovládaný vrtuľník s mnohými kamerami a GPS. Škoda, že ho nakoniec na okraji bažín po zrútení stratia, ale v zálohe je ešte ponorka a malý lunochod. Predsa len sa podarili aj zaujímavé a unikátne, aj keď nie veľmi príjemné, zábery samice hada rodiacej mláďatá do vody. Prežijú len tie, ktoré sa neutopia. SPOILER Vyvrcholením pri hľadaní krvilačného hada je nález samičky veselo sa páriacej s desiatimi samčekmi, teda obrie anakondy majú očividne celkom iné záujmy ako požierať ľudí. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama