Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 3

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (292)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Rozvedená matka s dcérou Elissou sa prisťahujú do malomesta, kde sa onedlho dozvedia, že v susednom dome zmasakrovala pred rokmi dcéra svojich rodičov. Býva tu však ešte ich syn, ktorý sa s Elissou čoskoro spriatelí, no nikto netuší, že vo svojej pivnici ukrýva malé vražedné tajomstvo. Na tento film som sa po režisérovom výbornom road-horore "Hush" výrazne tešil, no bohužiaľ sa mi dostalo určitého rozčarovania, keďže v podstate ide iba o neškodný teenagerský horor, pri ktorom som sa po chvíli pozerania začal dosť báť. Báť toho, že sa ten film nezlepší, keďže s výnimkou úvodu bola celá prvá hodina nezáživná, predvídateľná a miestami až nechutne zdĺĺĺhavá. Ústredná dvojica bola zrejme vybratá čisto pre výzor, no asi nie som cieľovou skupinou, keďže ma akosi nebavilo pozerať sa na utrápeného fešáčika, ani na hlavnú hrdinku so spuchnutou hlavou, ktorá si tu odbehla v prestávke medzi "Hunger Games". Tretiu hviezdu dávam iba za záverečnú tretinu, kedy sa to konečne začalo podobať na horor, objavil sa aj šikovný zvrat a celkový dojem sa pomaly vylepšil. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslel, že to bude film podobný Sinister nebo něco na takový způsob. Rodinka se přestěhuje do baráku s děsivou historií, většinou nějakou vraždou, kterou kupodivu spáchalo malé děvčátko. Jak jinak než, že to ubohé dítě zabilo své rodiče, což je dost běžná záležitost, jak jistě všichni vědí. A proto už mě na startu zarazilo, že sexy Jennifer Lawrence zřejmě minula předem vytyčený bod a nastěhovala se těsně vedle toho strašidelného baráku. Náhodou potká oběť onoho teroru a seznámí se s nim, ba dokonce se zamiluje. Ale on skrývá děsivé tajemství a určitě ho jeho tajemství dostane a on zahyne. Režisér zbořil hodně klišé těchto hororů, to se musí nechat. Ale tak jak byl ten zloduch postřelen a posléze přetáhnut po hlavě, to jsem opravdu nepochopil jak mohl přežít. Dvě nebo tři kulky v sobě a on je O.K. To mi zkazilo celý požitek, který nebyl zas tak světový, ale rozhodně držel v napětí. 35%: ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Obrovskou devízou celého filmu je bez debat Jennifer Lawrence. Je to sice v podstatě tuctová holka, která nemusí většině mužského osazenstva připadat nijak zvlášť atraktivní, nicméně pro mě reprezentuje tu „normálnější“ část dívčí populace a je to v pravém slova smyslu civilní a přirozená herečka. Kdyby hlavní hrdinkou byla prsatá přepudrovaná blondýna, vůbec bych se u tohoto nepozastavoval. Co se týče příběhu, tak nejde samozřejmě o kdovíjak originální záležitost, na druhou stranu rozhodně nemohu říct, že jsem měl ve všem od začátku jasno a že by mě nic nepřekvapilo. Technicky průměrná záležitost, scénář malinko nadprůměrný. Jennifer samozřejmě skvělá… :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Místy to dost intenzivně páchlo dost hnusným odérem typickým pro všemožné teen sračky. Mým nehezkým dojmům vůbec pozitivně nepřispívala účast Jennifer Lawrence, neboť tuhle šerednou krávu nemám ani malinko rád. Nějaké napětí na diváka mrklo zřídka. Strach zůstal doma úplně a já musím s lítostí konstatovat, že tohle mělo s hororem společného pramálo. Děj je celý prakticky o tom, že pokud se o někom povídá, že je retard, pokud někdo vypadá jako retard, ba dokonce pokud se někdo chová jako retard, tak to retard prostě je a důrazně se mladým slečnám nedoporučuje, aby se pokoušely takového retarda převychovat k obrazu svému. Mohlo by se to krutě nevyplatit. Pár pěknějších momentů se ve filmu vyhrabat dá, ale bojím se, že se v hodnocení nedostanu ani přes ty dvě hvězdy. Strašně mě iritovala ta teen atmosféra, tuny nevýrazných, nezajímavých a krajně zbytečných herců a hereček a v neposlední řadě absolutní absence jakéhokoli hororového nádechu. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Velký smutek z toho, že se Jennifer sama nezpívá. Ne že bych tedy rozuměla tomu, proč tam linka vůbec byla, ale když už tam byla, tak bych se alespoň chtěla pokochat jejím hlasem. Další velký smutek je to, že scénář a vlastně vůbec nic nedává smysl. Chvíli jsem měla dojem, že by to mohl být jeden z takových těch zapadlých filmů, na které vedením boží ruky narazím a ony jsou tak divné, až se mé hipsterské dušičce zdají jako geniálně nevyhnutelný vrchol kinematografie. Ale nebyl, byl jenom špatný. Další dílčí zklamání bylo z toho, že jsem (teď už vlastně nevím proč, jo už vím proč) měla ze začátku dojem, že se dočkáme revoluce v podobě toho, že hlavní hrdinka takovéhle žánrovky bude rozumná a "normální", tzn. pomlouvační lidé se jí zdají divní, nepadne idiotovi, co se vytahuje, do náruče při první příležitosti a tak. Ale bohužel nakonec v průběhu filmu dostala všechna charakterová klišé hororových puberťáků, jaká jen snad existují, od pokaženého vztahu s matkou, který nejlépe utuží zabiják se sekerou, po zvědavost jak asi vypadá sklep v tomhle tmavém starém prázdném cizím domě. Po dlouhé době jsem se také dívala na zvratový film aniž by se mi podařilo si někde předem přečíst spoilery a tak jsem na sebe byla náležitě pyšná, že jsem všechny zvraty odhadla ještě předtím, než přišlo oficiální odhalení. Scénář byl ale poskládaný opravdu zle a nesmyslně, to mám potřebu ještě zopakovat, profesně byl špatný, ne že bych jenom vyčítala neoriginalitu nebo schématičnost. Na žádná schémata právě ani moc nedošlo, bůžek dramaturgie musí někde v koutě brečet. Jediná linka, nad kterou bych se pozastavila, je tvář v kmeni stromu. I když jsem obě scény zkoumala několikrát, tak jsem žádnou tvář neviděla, ale zase jsem četla příspěvky lidí, kteří ji tam prý viděli. A ono je to docela důležité, protože pokud tam není, tak to znamená, že to je jediná chytrá věc ve scénáři (jeho očima ji tam napoprvé viděla, protože její vědomí chtělo, aby tam byla - a potom s matkou je vyléčená a jejich vztah se zlepšil a nemusí to obě postavy vyjadřovat slovy, ale takhle to pěkně ukážou akcí). Jenomže pokud tam ta tvář je a jenom já ji nevidím, protože jsem slepá, tak ve scénáři není žádná chytrá věc. Tak doufám, že tam ta tvář není. - No sakra a zrovna chvíli po dopsání jsem tu tvář asi našla. Tak ona tam je. Tak žádní chytrolíni. Ach jo. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (5)

  • Byť středoškoláci velmi poškodí Ryanovo (Max Thieriot) auto (rozbité čelní sklo a přední světlomety) po chvíli, když jej řídí Elissa (Jennifer Lawrence), je auto zcela v pořádku a v tomto stavu už zůstane až do konce filmu. (pemap)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama