Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je filmovým přepisem deníků Colina Clarka, pracujícího jako třetí asistent režie na tvorbě filmu Princ a tanečnice, v hlavní roli s Marilyn Monroe. Colin Clark si svou na první pohled nevděčnou pozici v realizačním filmovém týmu vydobyl svou pílí a odhodláním. Postupně si získává sympatie i hlavní hvězdy a zároveň režiséra připravovaného snímku Sira Laurence Oliviera. Ten je zprvu velmi zklamaný zdánlivou neprofesionalitou herečky Marilyn Monroe, která si je i přes svou neskutečnou popularitou v práci nejistá a nespolehlivá. Tvůrčí proces je kvůli jejím pozdním příchodům a neschopnosti naučit se text již v počátku zpožděný. V tento moment zasahuje právě mladý Colin, který si velmi rychle získává její důvěru. Odkrývá její křehký charakter a také její psychické problémy pramenící z velké mediální popularity a nedostatku lásky v životě. Marilyn i přes svůj sňatek s Arthurem Millerem navazuje s Colinem důvěrný až intimní vztah. Záhy je Colin jediným člověkem, který dokáže Marilyn opravdu zvednout náladu a přimět ji tak i mimo jiné docházet včas na natáčení a docílit tak zdárného konce natáčení... (TV Prima)

(více)

Videa (41)

Trailer

Recenze (366)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Marilyn Monroe, jako symbol Hollywoodu, mám rád, a proto jsem si nemohl za žádných okolností nechat ujít film, který se zabývá jednou velmi zajímavou etapou jejího bouřlivého života. Herecké výkony byly úžasné a přesvědčivé - hlavně Michelle Williams a Kenneth Branagh. Stylizace do 50. let byla velmi důvěryhodná, stejně jako výprava. Zkrátka moc dobře natočený film, kterému však k dokonalosti ještě něco málo chybělo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neměl takové potěšení z hereckého výkonu, jak zde v případě Michelle Williams. Ta sice postrádá tu sexy jiskru, jako měla skutečná Marilyn Monroe, ale zato dokonale odkoukala její gestikulaci, pózy a herecké manýry a ta řada filmových ocenění, kterou si Michelle za to odnesla, je zcela zasloužená. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Judi Dench skoro na začátku filmu prohlásila, a to cituji: "Nemělo by nás to bavit?". Tak přesně to jsem si říkala chvilku před ní. Ten film má 100 minut a z toho se rozjíždí tak 1/3.. to je trochu moc na to, že do toho chtějí nacpat celej týden. Od Marilyn jsem žádný film neviděla a upřímně po tom ani netoužím. Po tom, co jsem viděla... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát 4* a dlouho jsem rozmýšlel, protože jsem se vlastně vůbec nenudil, což bylo hlavně díky skvělému Kennethovi jakožto rozhořčenému, ale přesto citlivému a chápavému režisérovi a hercovi zároveň. Meichelle jako Marilyn celkem ujde, ale mohli vybrat vhodnější herečku (klidně i úplně neznámou) a co se týká nějakého hereckého umu, tak na můj vkus a očekávání, tam bylo samotné Merilyn dost málo a i když Michelle hrála dobře, tak si mě moc nezískala a za těch 99 minut jsem si ji patřičně neužil. Osobně jsem čekal větší náhled do Merilynina života a trošku větší drama, což byla asi chyba. Nakonec tedy lepší 3*, těch 99 minut rychle uteče a vůbec nenudí, ale přijde mi, že Můj týden s Marilyn není tak dobře a poutavě postavený, jak by mohl možná být. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Potenciální ambice na mnohem propracovanější snímek tam jsou, Můj týden s Marylin se však scvrkl jen na jednoduchou romanci o tom, jak jak se idealistický mladík zamiluje do světového sexsymbolu. Témata nad rámec příběhu se vyskytují v hojném počtu, ale nejsou využity v prospěch co nejklasičtěji zpracovaného dramatu, které si razí cestou jednoduchou sentimentální cestou. Celý film vypadá jako náčrtek toho, jak by měl výsledný film ve skutečnosti vypadat. A to je škoda - hlavně kvůli tomu, kolik narážek a paralel s filmovým průmyslem mohl příběh Marylin Monroe obsahovat. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Aby Branagh pochytil Olivierovu dikci, poslouchal před natáčením audio nahrávku Bible, kterou Olivier namluvil. (StarsFan)
  • Simon Curtis sa zapojil do projektu natáčania po tom, ako ho očarili memoáre Colina Clarka, ktorý v knihe popísal život s najslávnejšou ženou sveta na jej vrchole kariéry. (Greenpeacak)
  • Michelle Williams všechny skladby, které se ve filmu objevily, nazpívala sama. (DivX)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

11.04.2012

Po Mém týdnu s Marilyn a právě natáčeném Alfred Hitchcock and the Making of Psycho se vynořil další projekt, jehož děj se točí kolem vzniku slavného filmu. Tentokrát se dozvíme, jak vznikala… (více)

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

06.03.2012

Aneb „Můj týden s Janet Leigh“. Snad nám odpustíte drobný bulvární trik. Pokud nás ale čtete dostatečně dlouho, už jistě víte, že téma bude čistě filmové. Ano, Scarlett si zahraje legendární Janet… (více)

Reklama

Reklama