Reklama

Reklama

Honza a Růžová panenka

(TV film)
Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1974, 25 min

Obsahy(1)

Pohádka o panence z růžového kvítku. V chaloupce žije Honza (M. Pavlata) s tátou (O. Šimánek). Honzovi ale práce moc nevoněla, otci pomáhal někdy více, někdy méně. Spíše méně. Líný nebyl a ani nešikovný, ale u ničeho nevydržel více jak půl hodiny. A často ani to ne. Měl však dobré srdce! Poslední hrách, který měl prodat na trhu, raději rozdal hladovým holoubkům. Jeden z nich mu dal na památku krásnou růži. Když se pak v noci probudil, uviděl ve světnici krásnou panenku (M. Hozová), která dům uklidila a buchty upekla. To se opakovalo druhou i třetí noc… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tvrzení vypravěčky, že Honza nebyl líný ani nešikovný, jenom u žádné práce nevydržel, bylo hodně milosrdné. Honza byl lempl, že by mu každý jiný než jeho trpělivý otec flákl z každé strany jednu a v některých chvílích nejraději válečkem na nudle. Vyskytla se však víla, ochotná dělat tomuhle chlapci posluhovačku a pracovat za něj, jen kdyby měl chlapec aspoň dost rozumu na to, aby plnil pokyny. Jak to tak bývá, neplnil a pak nastal čas na jeho nápravu. A co se za celý dosavadní život laskavému otci nepovedlo, zvládl pohlavní pud roztouženého Honzy za tři dny ... a slavila se svatba. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale posledně jsi ty buchty měl nějaký lepší, Honzo.." ;) Už scénář jasně napovídá, že tohle bude skutečně nablblá beztvará jalůvka.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Typická studiová, černobílá pohádka o Honzovi, který byl sice dobrák a slušně vychován, ale nic pořádně neuměl. Shodou okolností dostane růži a v ní začarovanou šikovnou dívenku. Jenže díky své netrpělivosti ji po třech nocích ztratí. Dostane pak ještě jednu výchovnou šanci, díky které si může milovanou panenku znovu, ale naposled vyvolat. A nebyl by to Honza, aby šance nevyužil. Podařená, milá a i výchovná pohádka s panem Tau v otcovské roli. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, že než poslouchat rodiče, to je lepší rozsypat všechen hrách holubům. Pak už jde totiž všechno samo... "Jenom jestli mě budeš ještě potřebovat: uklízet umíš, buchty umíš... i tu trpělivost jsi našel." :) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama