Reklama

Reklama

Člověk zpod stolu

(festivalový název)
  • Chorvatsko Covjek ispod stola (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tržnice na okraji města spojuje galerii postav: mírně retardovaného mladíka Groše, který čeká na svého bohatého otce z Argentiny; prodavačku Lydii, která je zamilovaná do svého přítele, jenž právě sehnal peníze na byt, takže se zdá, že jejich štěstí nestojí nic v cestě; zubaře Pipaniće, pro kterého je úder do hlavy při autonehodě impulzem k tomu, aby své sestře a manželce přiznal všechny své hříchy; mladou žena zaměstnanou v bistru, které nevadí naslouchat vyprávění svých osamělých hostů, nebo místní mafiány bratry Ringlovy, kteří pátrají po tom, kdo jim ukradl jejich lup.
Každá tradiční tržnice je živým organizmem, který začíná být v dnešním hypermarketovém světě ohroženým druhem. Kolik příběhů a osudů je při jejím zrušení násilně přerváno? (dzira)

(více)

Recenze (1)

dzira 

všechny recenze uživatele

Tradiční tržnice je živý organismus, který začíná být v dnešním hypermarketovém světě ohroženým druhem. Možná, že právě zpráva o zrušení nějakého podobného tržiště byla pro Nevena Hitreca prvním impulsem pro natočení tohoto malého, posmutnělého snímku... ()

Reklama

Reklama