Reklama

Reklama

I Bastardi

  • Francie Le Bâtard (více)

Obsahy(1)

Divoká honička po arizonských silnicích, přestřelka s policií. Policejní auto falešné stejně jako strážci zákona v něm. Přeživší muž se žlutou koženou taškou napěchovanou diamanty po sobě nejprve zahladí stopy. Jason (Giuliano Gemma), specialista na ozbrojená přepadení, předvídá každý krok svých protivníků. Může ale věřit i svým nejbližším, nevlastnímu bratrovi Adamovi (Klaus Kinski), matce (Rita Hayworth), jež se zajímá jen o whisky, a milence Karen (Margaret Lee)? (dopitak)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

To čekání se příliš táhne. Rita Hayworth v roli jaká ji patří, její alkoholový dech byl cítit skrz obrazovku, ale scénářem přisouzený a na můj vkus příliš synchronizovaný konec si nezaslouží. Gemma sympaťák, Kinski dokonalý, krásná i Margaret Lee (neukáže nic, ale v té době se zrovna nestyděla, stačí se porozhlídnout po netu) a sluší to i Claudine Auger. Pasující hudba, dobrá stopáž, solidní akce, zajímavá kamera (červené scény v motelu, kotě snažící se přelézt práh). A opravdu nečekané rozuzlení. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dva nevlastní bratři, drobní zločinci, Jason (Gemma) a Adam (opět perfektně slizký a hrozivý Klaus Kinski) ve slušném, temném, špinavém a poměrně raritním Tessariho zločineckém eurocrimi z později čistě specifického subžánru poliziesco (rozkvět tohoto žánru přišel někdy začátkem 70's). Film byl opravdu perfektně obsazen, matku alkoholičku oběma bratrům hrála známá herecká hvězda 30-40 let Rita Heyworth (nikdy jsem tuto dámu světové kinematografie neviděl hrát jako už "starou ženu", byla to ale podle mě důstojná rozlučka, ikdyž v pro ní, tedy hodně nezvyklém obskurním filmu, ale rozhodně ne špatném), dále tam byla děvka Karen, která se spojí s kýmkoliv, kdo je momentálně na vedoucí straně, tu si z chutí zahrála krásná Margaret Lee. Je to zvláštní film, oproti svým slavnějším a slovutnějším žánrovým bratříčkům, především ze začátku 70. let, není tak vzrušující, akční ani násilný. Perfektní akci tu vidíme ihned na začátku v přepadení klenotnictví s totálním rozstřílením, poté v pronásledování policisty a vynalézavém shození auta z útesu. Násilné scény tu má na svědomí banda okolo Adama, která na pokraji lesa zmlátí zpočátku velmi úspěšně se bránícího Jasona, Adam se zde například pokusí znásilnit Karen tím, že jí strhne její modré kalhotky. Konec je jakoby bez smyslu a konvencí, upřímně řečeno, film špatný jako celek není, groovy hudba 60. let byla perfektní (především přitažlivá úvodní skladba), ale čekal jsem trochu víc, více vzrušení, akce, přestřelek, hlavně mezi hlavními hrdiny. Netypické zločinecké eurocrimi, zábavné, které svoje kouzlo jistě má, ale záleží už na každém z vás, na vašem názoru atd, zřejmě ale musíte být tak trochu i fandou do levných-obskurních italských krimi filmů. Škoda jen té velmi nekvalitní kopie z nějaké japonské televize, která se mi dostala do rukou, navíc tato tv-verze (silně zkrácená, cenzurovaná) čítala jen ubohých 67. minut, kdy film by měl alepsoň podle údajů z IMDb (pokud tomu máme věřit) měl mít 102 min! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, v roku 1968 uz Rita nasavala, teda holdovala alkoholu. A to vidno aj v tomto filme - Rita uz holduje Whisky, a az do smrti to neopustila. Kazdopadne druhy najlepsi Duccio Tessari pre mna -. po famoznom Tony Arzenta, ktory doteraz povazujem za to najlepsie, co vobec kedy Tessari natocil. Zacina sa to vyborne - zbesilou autonahanackou po arizonskych uliciach, do toho falosne policajne auta a falosni policajti - tak to mam rad, Tessari mi tu hodne ulahodil. Okrem Rity Hayworth /Dama ze Sanghaje, Gilda/ tu hral opat Giuliano Gemma /Ben Hur 1959, Jeden stribrny Dolar, Tenebre s Orsonom Wellesom/ a Klaus Kinski. Kinskeho a Gemmu som nikdy nemusel, neboli to proste moji oblubeni herci. Margaret Lee mi uz potom nic nehovoril, rovnako aj ostatni herci. Vysoke hodnotenie davam kvoli necakanemu rozuzleniu - som dlho predpokladal, ze viem jaxa to skonci. Hovno!, teda pardon, som sa pomylil, no a teda moje predpoklady vobec nevysli. 92 % ()

Zajímavosti (2)

  • Joan Crawford měla hrát původně hlavní ženskou roli, ale kvůli neshodám ohledně scénáře byla nakonec přeobsazena. (Karlos80)

Reklama

Reklama