Reklama

Reklama

Francouzský sen

  • Rusko Francuzskij Son (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Na konci 60. let vzbudil v médiích rozruch bouřlivý románek francouzské filmové divy Mariny Vlady a ruského zpěváka Vladimira Vysockého. Pár se zanedlouho vzal. Jejich láska musela mnohé vytrpět. Tento dokument vám odhalí pozadí jejich 12letého vztahu, prozradí vám, čím Hamlet z Taganky dobyl srdce krásné Mariny a co musela pro změnu ona obětovat jejich lásce. O vztahu Mariny a Vladimira vyprávějí lidé, kteří byli oběma zamilovaným blízcí – Julia Abdulova a Valerij Janklovič i režiséři Ivan Dychovičnyj a Alexander Mitta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaný dokument, kterému bych vytkl především dvě věci: Za prvé dosti ošklivé a zbytečné "zarámování" dokumentárních záběrů pomocí interiéru jakéhosi kinosálu, za druhé poměrně výrazné nekomentování situace. Před kamerou sice Vysockého přátelé zasvěceně hovoří o jednotlivých událostech, ale v zásadě nikdo nesděluje, jaké události to byly. V problematice méně orientovaný divák by se patrně mohl místy trochu ztrácet. Přesto rozhodně velmi přínosný dokument. Celkový dojem: 70% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Francúzsky sen sa mi páči v spojení s druhým dokumentom, ktoré oba vyšli na jednom DVD. Vydavateľ urobil, či už vedome alebo nevedome, správne rozhodnutie. Dva pohľady na osobnosť Vladimíra Vysockého sa veľmi dobre dopĺňajú a ešte aj ich poradie sedí. Francúzsky sen nasleduje po dokumente Smrť básnika, ktorá je deprimujúcim svedectvom o pekle, aké Vysocký pre svoju závislosť prežíval, ale cez slová jeho blízkych či spolupracovníkov mu rozumieme alebo aspoň nechceme súdiť. Počúvame a cítime, že veľkosť jeho talentu a "človečina" akou páchne dodnes boli nesmierne. A takí väčšinou platia ...a draho! Druhý dokument, nazvaný Francúzsky sen je potom o Vysockého intenzívnom vzťahu s Marinou Vladou. Jedná sa o nefalšovaný milostný príbeh ako z románu, opäť v podaní priateľov a blízkych a ako nie som na romantické príbehy a filmy, tak ma ten ich chytil. Na vkusnejšiu milostnú historku si nespomínam. Tie dvere do intímneho sveta dvoch ľudí sa nedali pootvoriť akurátnejšie, to veľké medzi nimi naznačiť výstižnejšie. Aj vďaka tomu pôsobí Francúzsky sen po temnej Smrti básnika ako balzám a pocit z veľkosti talentu a "človečiny" už len potvrdzuje. (tu už je martak myslím dosť mimo, čo navrhuje je síce zaujímavý nápad, ale úplne iný dokument) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Bulvární pořady typu "13. komnata" jsou atraktivní po celém světě. I tento o Vysockém je vytáhnut z nějaké ruské TV serie o láskách slavných a ničím nepřekvapí. Divačky obdrží týdenní porci osudové lásky a mohou se těšit na další díl. Spíš by mě zajímal rozbor ruské duše, která "a la fois" miluje tyrana Stalina i svobodomyslného Voloďu. Lékařsky se tomu říká schizofrenie. ()

Reklama

Reklama