Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biografický dokument o Micheline Presle se mění v napínavé pátrání po dlouho skryté pravdě o evropské kinematografii. Tento ironizující dokumentární thriller odhaluje netušené spiknutí Hollywoodu proti evropskému filmovému průmyslu. Ve filmu se objevuje mnoho režisérů a hvězd, čím z něj dělají prvotřídní kousek pro milovníky filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

plechulka 

všechny recenze uživatele

Nejvíc z celého filmu mne zaujala teorie, že (v rámci udržení nadvlády amerických filmů nad evropskými) významný kameraman 50.-60. let byl agentem CIA a proto schválně točil trhaně, nezaostřeně a "obsazoval divné, nehezké lidi"... konečně jsem pochopila, proč mne francouzská nová vlna nikdy nebrala :))) !!! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa utopená v obrazové stylizaci, kde režisér neumí vytěžit ani humor ani drama, tam kde je třeba. Škoda, takhle je to jen krásně natočené nic proti ničemu, kdy se nejzajímavější část odehrává při závěrečných titulkách. A s výsledným poselstvím pravícím - nesnášejte Hollywood - se jakožto milovník továrny na sny, jen tak nesmířím. [MFF Karlovy Vary 2010] ()

Reklama

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Prostoduchá óda na evropskou kinematografii natočená v uspávacím tempu a přeslazená k nesnesení blbou Marií de Medeiros. Fiktivní dokument bez jediného nápadu a bez jediného skutečně trefného vtipu. Amatérsky natvrdlá kaše, která konvenuje jakési pofidérní "evropské filmové guerille" – soudě podle kvalit Sojcherova filmu ale není tahle bojůvka o nic inteligentnější a zralejší než hollywoodské stádo. Fujtajxl! [MFF KV 2010] ()

Sandcrew 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý mystifikační dokument, který sice neurazí, ale také nezaujme. Odpočinkový film, který má poselství schované pořádně až v závěrečných titulkách. Myslím, že by neuškodilo panu režisérovi zajít za panem Zelenkou a zeptat se ho, jak se správné mystifikační dokumenty točí. 60% je tedy pro mě tak akorát... MFF KV ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Film o lásce k filmu? Film o nepochopení filmu! Přestylizovaný pseudodokument, který mnohdy připomíná spíš Clvoerfield, či záhadu Blairwitch víc než cokoliv jiného, nás vede šokujícím patráním po zmizelém filmu... Bohužel Thrillerovitá linka ve své chabosti připomíná film Darwinova cena... Objevují se zde sice hardcore-cinefilní narážky (například na Coutarda), kterým se ostentativně uchechtne pár zasvěcenců. Ale vlastně to není příliš vtipny, to jen aby jedni diváci ukázali jiným divákům jak jsou inteligentní. No a když podobný vtip vlastně napadá jeden z nejcenějších směrů evropské kinematografie, tak je to průser. Režisér říkal, že má rád americké filmy, ale chtěl by, aby se evropsklé kinematografii dalo víc prostoru. Ovšem pan režisér asi nechápe, že řešení není postavit evropský hollywood. Kouzlo evropských snímků je, že nejsou zmrzačený továrenskou výrobou.. Co však čekat od někoho, kdo si utahuje z progresivních směrů.. (nejsem vyloženě pohoršen tím vtipem o sobě, pouze mi v kontextu celého filmu přišel nevhodnej).. Myslím, že se jedná o ideologicky velmi špatný film. A ta režisérské tvrzení, že divák neví, co je smyšlenka a co je pravda, je taky totální ptákovina. Mnohé je zjednodušeno ale rozumný divák pochopí... Vzásadě se mi na filmu líbila snad jen (poněkud laciná) skoro závěrečná scéna s hláškou o hollywoodských hitech :) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama