Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdravotník Amos, muž ve středních letech, se stará o psychicky nemocné lidi. Je vdovec a žije se svým mentálně postiženým synem Yurikem. Při jednom ze svých zásahů u psychicky narušeného pacienta se Amos setkává s ilegální thajskou imigrantkou Benou. Amos si mladou tichou ženu přivádí domů. Bena pomáhá Amosovi s nemocným Yurikem a pomalu se stává součástí domácnosti. Mezi Amosem a Benou se začne rozvíjet vzájemná náklonnost, kterou ale Yurik těžce snáší. Postižený chlapec začne Benu zneužívat a ta se ocitá v pasti. Scenárista a režisér Niv Klainer natočil intimní vztahové drama, založené na přesném vystižení nevypočitatelných reakcí mentálně postiženého člověka. S citem a vážností vykreslil stav Yurika (vynikne intenzivní herecký výkon mladého Michaela Moshonova) i nesnadný vztah jeho otce s Benou. Dokáže podivná trojice najít vzájemně přijatelný modus vivendi? (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 (Bena / BENA / Bena) - Učebnicový případ jak nezvládnout svého postiženého syna... - 5. 7. 2010 - kino Thermal - Kongresový sál - Karlovy Vary - 50% ()

sahe 

všechny recenze uživatele

Jak otec nezvládá svého mentálně postiženého syna a tím trpí nejenom on sám, ale hlavně syn samotný, po celý den opuštěný... ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama