Reklama

Reklama

Panáci

(festivalový název)
  • Ázerbájdžán Kuklalar (více)

Obsahy(1)

Sovětský svaz, Ázerbájdžán, hlavní město Baku, rok 1989. Rozpad impéria se blíží. Skupina mladíků pracuje v parku u mořského břehu v převlecích za Mickey Mouse a další postavičky, s nimiž se kolemjdoucí děti nechávají fotografovat. Chlapci nosí masku nejen v práci, ale svým způsobem i doma a ve společnosti. Není divu, že se s přicházející dospělostí snaží všech masek zbavit a najít svou vlastní tvář. Ve víru dějinných událostí, které nemilosrdně zasahují i do jejich malých soukromých životů, to ale není jednoduché. Vše prožívají poprvé a jaksi příliš rychle. Lásku, přátelství i zradu. Zradu na sobě i na svém národu. Ázerbájdžánský filmař Rasulzade natočil nostalgické vyprávění o dospívání své vlastní generace. Přes probleskující humor je snímek svědectvím o smutném osudu obyčejných ázerbájdžánských lidí, jejichž země prošla na přelomu 80. a 90. let dramatickými dějinnými událostmi. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

W i K i 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2010 výborný film z předrevolučního azerbajdžánského Baku, který překvapí svělým vylíčením tehdejších poměrů pod sovětskou nadvládou, s výbornou hudbou, citlivou režií a dojemným koncem. P.S. z důvodu finacování filmu vládními penězi jsou některé (hlavně závěrečné) scény vystřiženy a rozhodně stojí zato si je pustit na youtube. ()

bassator

všechny recenze uživatele

45th KVIFF 2010 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Kuklalar / THE DOLLS / Panáci) ()

Reklama

Tanner 

všechny recenze uživatele

Na mě moc schematické a prvoplánové, postavy připomínající spíše jen skicy. Možná výsledná podoba byla ovlivněna tím, že režisér musel svůj film na nátlak úřadů upravit, ale já hodnotím to, co jsem viděl. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama