Reklama

Reklama

Správce domu

(festivalový název)
  • Řecko Diaheiristis, O (více)

Obsahy(1)

Příběh asi padesátiletého Pavlose se odehrává v současnosti v blíže neurčeném řeckém městě. V lehkém a mírně ironickém tónu portrétuje krizi muže středního věku. Pavlos přebírá po své stárnoucí matce funkci správce domu, v němž právě došlo k havárii odpadního potrubí. Oprava se komplikuje a tvoří trefnou paralelu k Pavlosově stále složitější osobní situaci. Pavlos je v jádru hodný, snaží se být dobrým manželem, synem i domovním správcem. Životní okolnosti z něj však dělají nerudného a rozčileného muže, kterému občas prasknou nervy. Co se Pavlosovi podaří dřív? Spravit děravé trubky, nebo vlastní „rozbitý“ život? Režisér a scenárista Periklis Hoursoglou, který si zahrál i hlavní roli, natočil komediálně laděné drama s mírně sociálněkritickými akcenty. Podařilo se mu vytvořit věrný, zábavný a vlastně i dojemný portrét „obyčejných“ mezilidských vztahů. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

Kvítek 

všechny recenze uživatele

Správce zaujme především svou civilností umožnující ztotožnit se s hlavním hrdinou dřív než byste řekli švec. Jeden z filmů na motivy "tohle se přece stává nám všem" a "takhle my tady žijem". Nebýt občasné nudy (nevěřila bych, že 92-minutový film je toho schopen) neměla bych námitek. Nečekaná přítomnost protagonisty hlavního hrdiny ve dveřích kinosálu hezky vzbuzovala pocit "toho chlápak už jsem někde viděla" ...jo, to je ON! Pan Správce! ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Podle mě zbytečný film zobrazující mnohokrát zobrazené takovým zvláštním a chvílema sympatickým způsobem... Jakoby si někdo řekl, že postaví film na analogii hrdinova života a rozbitého potrubí... To přece samo o sobě nestačí. Kdybych film neviděl, nic by se nestalo... ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (O diaheiristis / THE BUILDING MANAGER / Správce domu) - Film o prasklém odpadním potrubí jsem ještě neviděl, a byť téma nepěkné, film nepěkný určitě nebyl... - 9. 7. 2010 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 50% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama