Reklama

Reklama

Žena se zlomeným nosem

(festivalový název)
  • Srbsko Belgrad Radio Taxi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zoufalý čin ženy se zlomeným nosem, jež náhle vyskočila z taxíku a vrhla se z bělehradského Brankova mostu, spojil životy tří lidí, kteří této události příhlíželi: nerudného řidiče taxíku Gavrila, snažícího se vyhnout jakýmkoli citovým vazbám, smutné středoškolské profesorky Anici, zarputile odmítající zájem svého studenta, a svérázné lékárnice Biljany, která právě přišla na to, že muž, za něhož se chystá vdát, není ten pravý. Každý z nich si nese z minulosti nějakou ránu, trauma, jemuž dosud neměl odvahu čelit, a právě na mostě, spojujícím starý Bělehrad s novým, začíná jejich cesta k uzdravení. „Chtěl jsem natočit film, který nabízí pozitivní energii, aniž přitom odvrací oči od reality. Film o pozitivní energii lásky, dokonce i té nemožné...“ Druhý snímek srbského režiséra Srdjana Koljeviće je ve své filozofii vlídně optimistický, nikoli však nevěrohodný. Na to je příliš hluboko zakořeněn v realitě a problémech své země i lidské povahy. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dnesni den venovany krasne Brance Katić zakoncuju timto filmem. Pripominal mi takove ty ceske filmy, co davaji v nedeli nebo sobotu vecer v televizi... aneb uplne spatne to neni, ale zitra uz si na to nevzpomenu. Komedie to neni, spis takovy mirne usmevny romanticky pokus. 3+ ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Žena sa slomljenim nosem / WOMAN WITH A BROKEN NOSE / Žena se zlomeným nosem) - Více než jen milé překvapení... - 4. 7. 2010 - kino Lázně III - Karlovy Vary - 70% ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý film s málo uvěřitelnými charaktery. Lokace jsou ovšem vybrány i nasnímány moc hezky - ach, ty bělehradské mosty... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • V roku 2010 vyhral film cenu Zlaté oko za najlepší medzinárodný celovečerný film na filmovom festivale v Zürichu a v roku 2011 získal Nebojša Glogovac cenu Strieborný delfín za najlepšieho herca na MFF Festróia - Tróia v portugalskom meste Setúbal. (Marek1991)

Reklama

Reklama