Reklama

Reklama

Spolu

(festivalový název)
  • Rusko Vdvojom (více)
Rusko / Švýcarsko, 2010, 52 min

Obsahy(1)

Ruský režisér Pavel Kostomarov, spoluautor oceňovaného dokumentu Matka, uvedeného v Karlových Varech v roce 2008, nám ve svém nejnovějším snímku představuje láskyplný vztah umělecky založeného manželského páru. Ludmila a Vladimir spolu žijí a pracují již dlouhá desetiletí. Malý domeček stranou od okolního světa zcela zaplnili svými kresbami a dřevěnými sochami inspirovanými keltským uměním a připomínajícími výtvory přírodních národů. Ty mají v domku dokonce svou vlastní místnost, kterou manželé s téměř nábožnou úctou pravidelně navštěvují. Kostomarov i v tomto snímku dokazuje výjimečný cit pro poetické, místy až lyrické zachycení zdánlivě všedního života. Úsměvné historky z Vladimirova bohémského mládí či záběry Ludmiliny starostlivé péče o milovaného muže dokáže autor s pomocí citlivé kamery prodchnout nebývale intimní atmosférou a ve výsledku divákovi nabízí dokumentární báseň o možné podobě věčné lásky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

Philippa 

všechny recenze uživatele

A mně to nepřipadalo jako dokument tak špatné. Vzhledem k náročnosti všech letos vybraných filmech v KV, jsem si tento pohled na lidský, hravý a láskyplný vztah Ljudy a Vladimira doslova užila. Bylo to takové malé pohlazení po duši, že v dnešním pološíleném světě jsou místa, kde to funguje.... ()

Lusů 

všechny recenze uživatele

Přítomnost tohoto filmu ve Varech jsem vážně úplně nepochopila. Nekonečné záběry na dřevěné postavičky a ruskou krajinu mě nějak nenaplnily. Největším plusem byla jeho (ne)délka. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama