Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thomas a Marie neprožívají ve svém dlouholetém vztahu zrovna nejšťastnější období, a tak se rozhodnou strávit několik klidných dní na kamarádově chatě v divoké přírodě. Na místě potkávají neznámého muže, který se vydává za majitele vedlejší chaty. Kdo je onen tajemný muž? Co chce a po čem touží? Vzájemné setkání změní život všem zúčastněným. Režisér a scenárista Patrick Demers natočil snímek, jehož silnými stránkami jsou herecké výkony protagonistů, nervní kamera zdůrazňující studené barevné odstíny převážně nevlídné přírody, nelineární vyprávění a napínavá atmosféra, která vyplývá z řady náznaků a nejasností. Divák je důmyslnou strukturou filmu nucen ke spolupráci při rekonstrukci dramatických událostí dvou dnů, jež měly být prostorem pro odpočinek a opětovné sblížení. Namísto toho ale obrátily mladé dvojici život naruby a dovedly ji tam, odkud již není cesty zpět. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Neléčená žárlivost způsobuje problémy. Atmosféra je ponuře napjatá, lidi se chovají divně a nad dřevěnou chatkou se pomalu stahují mračna věcí budoucích. Mnohem strašidelnější než nějaký horor. Brrr. ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Tento komorní, pomalu plynoucí thriller z Kanady od režisérského debutanta Patricka Demerse se rozhodně jeví jako ambiciózní projekt, vyčnívá kvalitní kamera, výkony herců i atmosféra. Zřejmá je snaha být režisérsky invenční – viz nelineární vyprávění, i když některé flashbacky si mohl chlapec odpustit, ty totiž zbytečně vedly k doslovnosti. Namísto toho bych věnoval více prostoru oné partnerské krizi, o níž se nedozvíme zhola nic (kromě úvodní žárlivé scény). ~ Stěžejní motiv žárlivosti je zkombinovaný s klasickým thrillerovým / hororovým mustrem, kdy se kdokoli (zde pár v krizi) ocitne na odlehlé chatě a tam narazí na nějakého toho záporáka či záporáky (zde jen jednoho, zato solidního podivína, kolem něhož se vznáší spousta otazníků, na které divák dostane odpovědi až v samotném závěru). Mimochodem, vynikající úvodní titulky. (Stejně mně ale něco říká, že tu o žárlivost zas tolik nešlo…) ~ ~ Jediné, co dokáže udržet pár pohromadě, je tajemství. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Co mě zaujalo asi nejvíc v celém filmu, byla vynikající kamera a vzhledem k tomu, že dialogů tam moc nebylo, tak o to víc jsem jí měla možnost ocenit. Opravdu velmi pomalu plynoucí příběh až tak, že v polovině jsem měla otázek týkajících se hlavních protagonistů stále víc a víc. Ne na všechny se mi dostalo odpovědi a možná je svým způsobem dobře, že něco nechal Patrick na naší fantazii a přemýšlení. Na první celovečerní film Patricka Demerse to byl poměrně zajímavý počin. Co mě dost iritovalo, byly ty zdánlivě nahodilé situace, do kterých se dostávaly a tudíž vyzněly nevěrohodně. Jestli se ale tento režisér ještě do něčeho pustí, určitě mu ráda věnuju svůj čas. ***/**** ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama