Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá televízna komédia na námet televíznej diváčky. Úsmevný príbeh o tom, že nielen láska, ale aj žiarlivosť môže kvitnúť v každom veku. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Nenáročný bakalároidný príbeh o postaršej pani, ktorá sa tajne vzdeláva v znalosti cudzej reči. A pretože je film z konca osemdesiatych rokov, nenadväzuje kontakt s imperialistickými diverznými skupinami, neplánuje škodiť socializmu za mrzký wallstreetsky dolár ani neohovára svoju vlasť v západných médiách. Akčným vrcholom je pokus schovať sa za smetiak a žlčníkový záchvat pri štátniciach. Trochu nudné, ale milé. Pekná scéna je vnuk počúvajúci hudbu z kazeťáku cez slúchadlá a čítajúci pri tom verneovku. ()

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

typické pro televizní "zábavu" osmdesátých let, je to takový bakalářský příběh "ze skutečného života". Koncentrovaná nuda, jejíž obsah by se dal vypovědět během dvou vět - Dáma středního věku se stydí před rodinou za to, že chodí na angličtinu, tak si různě vymýšlí, proč odchází z domova. Manžel ji začne podezírat z nevěry, ale vše se nakonec v dobré obrátí. 30 minut se to natahuje, nechybí standardní "humorné" rekvizity - připálené pagáčky, přidrzlé dítko, dobrotivá kamarádka, nervy před státnicemi a vše vrcholí žlučníkovým záchvatem těsně po státnicích, který funguje zčásti jako deus ex machina. Herecké výkony v zásadě nula, humornost asi jako Suchánek s Genzerem (on je dnes zábava ještě pokleslejší, ale to nezvyšuje hodnotu tohoto kousku, i když uznávám alespoň není trapně vulgární). Vše se odehrává ve střední a starší generaci, takže se není možno ani koukat na hezké herečky. ()

Reklama

Reklama