Reklama

Reklama

Animal Collective: ODDSAC

(festivalový název)
  • USA Oddsac

Obsahy(1)

V době, kdy americká psychedelická skupina Animal Collective sklízela mimořádný úspěch s albem Merriweather Post Pavilion (album roku 2009 podle médií Spin, Entertainment Weekly, Pitchfork, plus mnoho dalších ocenění), oznámili hudebníci, že jejich dalším dílem bude „vizuální album“: těsné propojení obrazu a zvuku ve filmovém tvaru, který vznikal čtyři roky ve spolupráci s režisérem Dannym Perezem. Snímek, který byl poprvé uveden na festivalu Sundance 2010, hustě a surreálně vrství zvukové a vizuální vjemy, jež neústí do tradičního vyprávění, ale namísto toho noří diváka do fyzického zážitku. Snímek představuje Animal Collective jako zástupce dnešní scény, která při odchodu od technologického světa trhu, nabídky a virtuálních slastí došla přes návrat k přírodě až k novému šamanismu. Psychedelická zkušenost se tu setkává s archeologií médií, podvracením konzumní společnosti, novou duchovností a absurdním humorem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

U posuzování ODDSACu záleží podle mě dosti na tom, kolik avantgardních filmů jste už viděli. Nebylo to špatné, zvláště zvukový doprovod velmi slušný, ale v rámci psychedelických experimentů nic mimořádného (viz např. Stan Brakhage, Len Lye, ale třeba i Kenneth Anger nebo E.Elias Mehrige). Nemohl jsem se navíc ubránit dojmu, že tvůrce zběsilý střih a onen "barevný bordel" nepoužívá jen jako umocňovadlo, ale také trochu jako zástěrku pro své ne úplně dotažené nápady a nedostatky. Stačí se podívat na takovou Svatou horu, kde je nám bezbřehá fantazie servírována v naprosto čisté formě, aniž bychom museli nutně zažít epileptický záchvat. ODDSAC sice není jen pouhou VJ exhibicí, ale má k ní mnohem blíže, než k tomu, co si představuji pod pojmem vizuální album či nedejbože film. Upír dobrej... ()

defagoo 

všechny recenze uživatele

Experimentální gulášek, který je velmi neošoupaný a odlišující se. Chtělo by se dát vysoké hodnocení, bohužel mi však připadá, že stačilo malinko a film mohl být dokonalý, jenže.. Jde o různé chyby, především je to nevyhovující kamera, obraz by se hodil filmovější a záběry z jiných než používaných úhlů by byly zajímavější. A pak také jedna z posledních scén, vystupuje zde upír či co, má look domácího absolutně odrazujícího videa sklouzávajícího až do trapnosti. Ale aby vyznění nebylo negativní - dílko je výjimečné, nutnost shlédnout! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama