Reklama

Reklama

Všechno musí pryč

  • USA Everything Must Go
Trailer

Will Ferrell nevede zrovna řádný život. Kvůli přemíře alkoholu přijde o práci i o manželku, která mu vyhodila všechny věci na trávník před dům. Dá se zase dohromady? (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (80)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Americké indie drama s komediálními prvky aneb jak žít život v předzahrádce poté, co dostanu padáka v práci a od manželky košem, mám zmražené konto a ze dne na den jsem bez auta. Vše se zbortilo, nemám nic (kromě svých věcí vyhozených před dům). Co bude dál? ~ Sledujeme životní osud alkoholika Nicka Halseyho (jehož hraje skvělý Will Ferrel), kterak se vypořádává se zmíněnými životními trably. A zároveň poznává(me) osudy několika dalších (neméně sympatických) postav. ~ Důležité a vskutku originální je stěžejní místo děje: předzahrádka bývalého domu protagonisty, přičemž tento prostor je vyjádřením otevření se světu, neskrývání svých niterných problémů či úchylek / své povahy a charakteru / zlozvyků / zvrhlých radovánek za zdmi svých domů. Ať už se záclonami či bez nich. Nutno však dodat, že se Nick na své předzahrádce neubytoval dobrovolně, nýbrž shodou okolností. Poslal ho tam sám život. Vlastní blbost. Jeho dočasné útočiště je zároveň jakýmsi improvizovaným bazarem (= odstřihávání se od materialistického pojetí života). ~ Ač snímek disponuje obligátními typy postav i tradičními scénáristickými postupy, neřknu-li mnohými klišé nezávislého proudu, přesto dávám maximální možné hodnocení. Mám prostě tyto malé a jednoduché snímky s minimem dobře napsaných postav rád. Pěkně strávený čas a zároveň příjemné, existenciálně laděné, překvapení. ~ ~ Nejsem jiný než vy ostatní, jen se neschovávám v domě. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Podle povídky Raymonda Carvera. Na 30ti minutový kraťas by to bylo super, na celovečerák je tam příliš málo dramatu a zároveň hodně málo "filosofie" na to, aby si z toho jeden něco pořádně odnesl. Will Ferrell je v nekomediální roli nicméně víc něž uvěřitelný a tu vyschlou opileckou pózu mu sežerete. ()

Reklama

Lumberjack 

všechny recenze uživatele

Willa Ferrella ve vážných rolích prostě vidět nechci ! Né že by na to jako herec neměl, ale já se chci u jeho filmů bavit a smát. Prostě je to komik a u komedií by měl zůstat. Každopádně film rychle utekl a i sem se u něj pousmál např. když jsem poprvé uviděl Michaela Peñu, hned jsem si vzpomněl na jeho lízací sólo v Eastbound & Down... :-D ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je úspornej hereckej výkon Willa Ferrella. Tím spíš, že vlastně pořádně neměl co hrát. Zbytek je už jenom taková omáčka, která má skvělý momenty (scény s Rebeccou Hall), ale většinou je nemastná neslaná. Byla by potřeba nějaká trefná pointa (použitej závěr vyznívá uplně do ztracena) a napsat víc dialogů o životě. Bavit se pohledem na týpka sedícího na svojí zahradě v křesle a s pivem v ruce lze totiž jen pár minut, nikoliv většinu stopáže, tři slabší hvězdy. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Dost solidní práce, ve které se nám ukazuje Ferrell ve vážné roli a já tvrdím, že mu to seklo. Komedie to neni ani náhodou, to by mě zajímalo, čí je to úlet. Jde o seriózní záležitost, kdy jsou koule hlavního hrdiny řádně přimáčknuty do svěráku ranami osudu a my máme možnost sledovat, jak si s tím poradí. Melancholickou atmosféru umocňuje skvělá minimalistická převážně kytarová hudba. Ale ne uplně všechno je v životě černé a když pomůžou lidé (někdy prakticky cizí) okolo a člověk sám se trochu snaží, tak zas nemusí být napořád špatně. Bude to i Ferrellův případ nebo nakonec rezignuje? 80 % Oblíbená část- úspěšný rozjezd zahradních prodejů ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film byl sepsán podle novely Raymonda Carvera, pro Dana Rushe je to režisérský a scenáristický debut. (Kuzmik)

Související novinky

Will Ferrell zkusí drama

Will Ferrell zkusí drama

12.11.2018

Herec Will Ferrell (Megamysl, Táta je doma) je známý především z jeho komediálních rolí, to ale neznamená, že je mu drama úplně cizí. Naposledy si zahrál vážnou roli ve snímku Všechno musí pryč z… (více)

Reklama

Reklama