Reklama

Reklama

Ways to Live Forever

  • Španělsko Vivir para siempre (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Sam je zvědavý kluk. Chce se stát vědcem, dívat se na horory pro dospělé, poznat, jaké to je políbit holku, létat vzducholodí a překonat světový rekord. A protože má leukémii, chce zjistit co nejvíc i o své nemoci a o tom, jaké to je umřít. Odpovědi na otázky, na které nikdo neodpovídá, se rozhodne hledat a vědecky prozkoumat se svým kamarádem Felixem a splnit si tak přitom i pár snů. (quip)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (8)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Stát se vědcem a zodpovědět otázky, na které nechce nikdo odpovídat... to by moc rád malý San, jenže nebude mít příležitost, proto musí společně se svým přítelem pátrat po tajemství smrti i vyhlídkách na život po ní improvizovaně a nevědecky - a nebude záležet ani tak na tom, jak pravděpodobné se budou různé teorie zdát, ale na tom, co jeho bolavou duši nejvíce utěší... Lehkou rukou natočený tíživý úděl nemocného dítěte a jeho vyrovnávání se s nepochopitelným... Body nahoru za nápadité animační fantazie a vtipné dětské postřehy, dolů za seznam přání a na Británii nic moc Robbieho Kaye. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na Ways to Live Forever mě zaujalo, že byl vylíčen očima dvou mladých kluků, postižených smrtelnou leukémií a to velmi přijatelnou formou, když vezmu v úvahu tu spoustu filmů s podobnou tématikou. Otázky Sama, na které nelze odpovědět, jsou sice dle mého názoru trochu nad rámec myšlení tak malého dítěte, ale zato oslovují spíš nás, dospělé diváky, kteří se s nimi ve skutečném životě setkáváme v podobných situacích. Moc se mně líbilo, jak se do plnění přání vyslovených Samem zapojilo jeho nejbližší okolí a především jeho táta, kterému to pomohlo, aby se vyrovnal se smrtí svého syna. Animační vsuvky byly velmi dobrým tahem a Robbie hrál Sama tak přirozeně, že bych mu obrazně jako filmová Ella těch pár pusinek navíc přidala. ***/**** ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"They didn't realize Sam and Ella together sounds just like...... salmonella." Celý styl filmu se mi velmi ale velmi líbil. Propojení hraného s vepsanými šipkami do obrazu nebo i ten příběh o chlápkovi, co objevil leukémii jako divadélko bylo skvělé. Byl to i velmi poučný snímek, protože jsem třeba nevěděla, že existoval cvok, co vyskákal na skákací tyči schody Eiffelovky. Já měla strach po nich jít normálně, natož ještě skákat tak, abych nespadla. Moc krásný byl i vložený příběh o oslavách zemřelých u různých etnik opět jako takové divadélko. Btw. to celý film sponzorovala Coca-cola? Protože podle velikosti reklamy bych si tipla, že minimálně 5/8 jo. Taky to byli rebelové, protože ve dvanácti chlastali višňový likér... "I never did understand why everybody wants to give you presents, when they find out you're dying." Sama si říkám, co jsem na konci čekala? Že nebudu brečet? Jasně že jo, když jsem takový ubulenec. Problém byl, že jsem dopotřebovala moje kapesníčky v zelené kostce Harmony a musela hledat, kde mám ty v normálním balíčku... mezitím jsem umírala na zadušení. Prostě moc krásný snímek.... kdy víte, co na konci přijde, ale stejně si to nechcete připustit.... kdy se dozvíte řadu zajímavých kuriozit... který vás vzdělává... který vás rozbrečí... který vás pobaví... který je originální...který je nádherný a kouzelná.... a kde hrají velmi nadaní herci jako Robbie Kay (který hrýl btw. Petra Pana v Out). Je veliká škoda, že ho vidělo zatím je 30 lidí. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jak žít navždycky? Tenhle film dokazuje, že to jde. I když jen skrz video nahrávku, slova v deníku nebo třeba kresby na zdech. Filmů o umírání je mnoho a filmů o umírání dětí pravděpodobně ještě více - ale Ways to Live Forever je něčím zvláštní. Není to tolik o nemoci a jejich útrapách, ale o otázkách, které smrti předcházejí. A o plnění snů. Tvůrci si v tomhle opravdu vyhráli. Unikátními nápady v ohraném tématu film jen srší. Také se mi líbilo, že nepůsobil uměle a prvoplánově jako třeba My sister's keeper. Krása především anglického severovýchodu k dobrému dojmu jen přispěla a výborní herci (snad až na chvílemi otravného protagonistu) taktéž. Stručně řečeno nemám co vyčíst. Snad až na velkou spotřebu kapesníků.. ()

quip 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem původně chtěl koukat jen kvůli Natalii Tena, která hraje na růžové vespě jezdící punkovou sestřičku. Mno nakonec jsem nekoukal ani kvůli ní ani kvůli soundtracku (který je občas až otravný - na v podstatě bristský film je v něm to Španělsko dost slyšet), ale kvůli dvěma dětským hercům, kteří fimu dodali přesně to, co podle scénáře měli - hravost. Jde prostě o film o smrti na nedělní odpoledne - ale rozhodně z těch lepších (místy mi připomínal i Ben X). Žánr dramatických filmů s dětskými hrdiny nijak nepozmění ani neposune, ale myslím, že se drží přesně toho, čeho chtěl dosáhnout: tedy ničeho vyjímečného, život a smrt jsou takové taky. ()

Reklama

Reklama