Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický celovečerní veseloherní film. Starý londýnský taškář zanechal podivnou závěť, v níž přikazuje svým příbuzným splnění komických úkolů, chtějí-li získat dědictví. Hnáni touhou po penězích, brzděni podle své povahy svými názory, svou letorou, svou společenskou angažovaností, snaží se každý z nich úkol co nejdříve splnit. Když se jim to podaří a když vlivem šprýmařovy závěti byl dosavadní život čtyř příbuzných zcela postaven na hlavu, dovídají se dychtiví dědicové, že ten, od jehož smrti si tolik slibovali, opustil svět bez krejcaru v kapse. (FILMOVÝ PŘEHLED 18 / 1957) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Několik dědiců dostane nelehký úkol šitý na míru, který je někdy tak specifický, že ani nejde ověřit, že ho přesně splnili. Z této zápletky by šlo určitě vytěžit mnohem víc a film zapadá tak přesně do tehdejších britských polovtipných komedií, ikdyž tato trochu vyčnívá a rozhodně dobře se na ni dívá. V obsazení nechybí tehdy oblíbení a i dnes dobře zapamatovatelní herci jako Alastair Sim nebo George Cole. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Starý recesista umírá a závěť pojal jako příležitost naposled si vystřelit ze svých příbuzných. Aby získali peníze, musejí podstoupit jím stanovené potupné úkoly, které se nějak dotýkají jejich charakterových slabin. Panovačná štěkna přijme místo pomocnice v domácnosti, napomádovaný seladon se musí oženit s první ženou, která s ním promluví, zajíkavý trouba má s dětskou pistolkou přepadnout ředitele banky, v níž pracuje a sériový pisálek krváků dostane za úkol spáchat skutečný zločin, který by mu vynesl osmadvacetidenní pobyt ve vězení. Karty jsou tedy rozdány výborně, obsazení sice není hvězdné (Audrey Hepburnová a Hugh Griffith hrají roličky v rozsahu půlminuty), ale kdo ta jména poznává, ví, že je kvalitní. Potíž je jen v tom, že to není ani černá, ani bláznivá komedie, jak námět napovídá, ale víceméně konejšivá selanka, jedna z těch, které se v poválečných letech žádaly. No, budiž. Řekněme, že Smích z ráje je takovým levobočkem Zlatých věží ze stejného roku. Možná ne takový fešák, ale přesto jedna krev. 60% ()

Reklama

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Pokud se chci od srdce zasmát, tak si pouštím tento film, zvláště v této " veselé " době . Perfektní anglický humor, který nemá chybu. Audrey Hepburn má v tomto filmu pouze štěk, prodává cigarety v nočním baru. Dabink je také skvělý. K Oskarovi: po 62 letech je to skvělý film, který potěší víc než ty blbé slátaniny, co nám naše televize nabízejí. Určitě jste si všimli, že TV vytahují staré, ale skvělé filmy pro pamětníky . no coment ! PS ti staří dědci se uměli bavit díky deda :-) co to zpívaji za písen při čtení závěti díky deda honza:-) ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné a ne sice přímo třeskutě vtipné, ale řekněme zábavné. Hlavní zápletka pobaví asi nejvíc, úkoly pro dědice jsou originální. Největší plus je obsazení, výborná byla hlavně Fay Compton, ale i ostatní role jsou dobře vybrány, hodně různorodě a zajímavě. Při scéně v baru jsem si říkal " Ty jo ta servírka vypadá úplně  jako Audrey Hepburn " a vono jo- :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lehoučká, příjemná komedie z roku 1951, který byl pro kinematografii zásadní - v tom  roce nám totiž filmaři začali představovat Audrey Hepburn. I kdyby byl Smích z ráje špatný film, kvůli její miniroličce a jejímu nebeskému úsměvu by za vidění stál. Jenže on to špatný film naštěstí v žádném případě není. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama