Reklama

Reklama

Nezlob

  • Česko Nezlob! (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vittorio a Cesare sú najlepší kamaráti a ich život je nekonečný večierok, plný drog a alkoholu. V túžbe po lepšom živote však Vittorio napokon Cesareho, ktorý sa potáca na pokraji priepasti zavrhne, aby ho nestiahol so sebou. Ich puto je však príliš silné a tak, keď sa opäť stretnú, Vittorio urobí čokoľvek, aby Cesaremu pomohol. (STV)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (22)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Malinko zklamání a pachuť ze snímku,že to šlo určitě lépe tu prostě je.Samozřejmě ústřední duo je paráda,který drží snímek v měru koukatelné,protože ostatní postavičky jsou fakt jen figurky,který tmelí nevydařený scénář a stále se opakující motivy a scény s kadencí rotaníčho kulometu.Vidět po desátý Cesareho jak si bere další dávku bez nějakého aspektu,že jen prostě bere na oko diváka není zrovna terno dne.Stále si člověk říká,že tolik peněz co z toho musí mít a žijou jak vandráci,to mě přímo iritovalo pořád.Sice je tu podsunuté,že Cesaro to dělá kvůli "Ošklivce",přesto nevidím důvod tomu věřit.Snímek má být o přátelství a asi o nějaké hloubkové schíze,že Vittorio prostě nezapomene.Nejhorší je,že film nedrží jak celek.Někdy si doufáte,že keci na pětníku opustíte a jindy zas jdete jen do auta a pustíte si do rypáku další dávku.Nahodilost Vittoria jak jde pro zbraň za neznámou ženou,který nechal zbraň na pláži,je toho bohužel důkezem,že tady se spíše hraje na jinou notu.Snímek má někdy svoje parádní chvíle,ale opět ho kousne za ruku střih či demence.O tom,že Cesare omylem si píchnul injekci na pláži a mluví o aids.Tak snímek pak po celý film o tom nedá ani hlásku,což je diskutabilní a takhle to jde stále s filmem.Na nějaké vystvětlovaní a smysl to nemá.Film jede svoji notu,přihodí občas hrozný zvukový motivy,aby to pak vzal devadesátkovým hitem. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film vystihl v celé nahotě bídu světa špinavých peněz,drog a násilí.Herci dostali řádně zabrat.Některé momenty i dokázaly pousmát .pozor je tam autobus plný lidí...kde, žádný nevidím ...kolik jsi si toho vzal???.To by mělo být memento pro ty kteří si myslí že mají vše pod kontrolou.Hovno! V reálu.Alessandro Borghi hraje i podobném filmu Suburra.Obou rolí se zhostil za jedna.Je zajímavé že většino herci kteří nedostávají moc příležitostí jsou opravdu dobří.Já prostě Itálii miluju. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Asi ten život takhle vypadá - a nejen v Itálii, ale dnes i v Česku. Ale je to úplně jiný svět. Svět drog je tu představen nikoliv jako ohnisko násilí, ale spíše jako příčina lidských ztroskotání. Příběh dvou kamarádů od dětství, kteří se dali do obchodování s drogami a ovšemže je i notně vyzkoušeli. Každý z nich je trochu jiný. Zatímco Vittorio se věčně snaží svůj osud změnit a je spíše pod tíhou Césarova kamarádství vtahován zpět, César se nikdy svého "řemesla" nevzdal. Oba jsou přitom při bližším seznámení velmi citliví. César má rád svou malou neteř, která byla pravděpodobně od narození nakažena virem HIV a nakonec umírá. I pro ni shání peníze prostřednictvím drogového dealerství. Vittorio má štěstí, že poznal mladou ženu a nakonec se mu zdařila snaha najít si i řádné zaměstnání. Váhal jsem dát o hvězdičku víc, ale přece jen tohle není můj svět a na člověka to působí velice depresivně. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý film z římského předměstí. O Italech se vždycky říkalo, že v létě nepracují a v zimě tančí. No, ale kde vzít na takový způsob života prachy? Prodávat drogy je nejsnadnější řešení ovšem dlouhodobě je tento životní styl neudržitelný. Vittoriovi to jednoho dne dojde, se vším sekne, najde si práci, ženu a začne žít obyčejný život. Ne tak jeho největší kamarád z dětství Cesare, který nastartuje smrtící spirálu chybných rozhodnutí, které vedou do pekel. A jak se říká: "Komu není rady, tomu není pomoci" tento film směřuje do : "Kdo chce kam, pomozme mu tam". Naštěstí není film, tak bezvýchodný i když to tak celou dobu vypadá. Na závěr přichází určitá naděje  a světýlko v tunelu dalšího života. Za mě 90% ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná feelingovka zo starej školy, ktorú akoby pretransformoval duch éry mafioso pretkaný životom dospievajúcich a ťažko skúšaných kamarátov zo špinavého bloku. Takto nejak vyzerá Taliansko za okrajom bežného záujmu, ale škodí mu nosne rozporcovaná látka, ktorá bola rozobratá v akomkoľvek nezávislom talianskom filme, a ktoré (tie úspešnejšie) boli schopné výrazne prehovoriť na festivalových súťažiach. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Protože filmaři neměli dostatek financí, byl se svolením režiséra zaslán dopis Martinu Scorsesemu o peněžní podporu, ten však neodpověděl. (Zdroj: diskuze s tvůrci). (Elvisjagger)

Související novinky

Italský film v Praze a Brně

Italský film v Praze a Brně

03.12.2015

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XIII. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2015. V Praze v kině Lucerna proběhne v… (více)

Reklama

Reklama