Reklama

Reklama

Městečko Haven

(seriál)
  • Kanada Haven
TV spot 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy
Kanada / USA, (2010–2015), 56 h 57 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Sam Ernst, Jim Dunn

Předloha:

Stephen King (povídka)

Hudba:

Shawn Pierce

Hrají:

Emily Rose, Lucas Bryant, Eric Balfour, Richard Donat, John Dunsworth, Adam Copeland, Jayne Eastwood, Nicholas Campbell, Stephen McHattie, Maurice Dean Wint (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(78)

Obsahy(1)

Do malého městečka Haven v Maine přijíždí agentka FBI, která je pověřena vyšetřením podivného úmrtí bývalého trestance. Po svém příjezdu zjišťuje, že nic není tak, jak se zdálo. Haven totiž slouží již dlouhou dobu jako útočiště pro lidi s různými zvláštními schopnostmi. (oficiální text distributora)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (51)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Zvláštně krásná agentka FBI a typické maloměsto s nadpřirozenými jevy. No kdo by to byl čekal že ? ale američtí scénáristi asi mají takové příběhy v oblibě tak je kanaďané napodobili. Bohužel ani jeden se série podobných seriálů v ničem extra nevyniká a tohle drama jak tomu říkají už jakby smet. Co se dá dělat, tak snad příště 2* ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že Haven má k "čtyrce" daleko. Nízký rozpočet je vidět na každé trhlině (doslova), slabí herci, kteří svoji roli nejsou stavu správně prosadit, navíc všechno to amatérské pojetí v základu velmi seriózních faktů (provedení seriálu bych přirovnal ke Smallville). Nicméně mě se prostě ty trapné hlášky docela líbí a stejně tak i atmosféra, která se seriálem nese (pravda, vzhledem ke všem záporům je to o takové 2 stupně níž než by mohlo/mělo). Když bych to bral takhle tak bych zůstal někde pod 50%.. nejspíš. Ale vzhledem k tomu o čem ten seriál je a vzhledem k tomu, že přesně ve chvílí kdy mě ta laciná přetvářka přestává bavit příjde s tou správnou porcí záhadna a překvapení, přikloním se trošku k vyššímu hodnocení, než by si to možná zasloužilo. Když vidím některé odpady či nesmyslně podložené "jedničky", tak mi z toho nadržování ani není za těžko. Po první sérii 70%. Druhá serie trošku zklamání, trend Smallville pokračuje, každý nový díl máte nového problémového a s tím se pomaličku prolíná i hlavní dějová linie, kterou na vás poslední díly vyhrknou naopak extrémně rychle, jakoby ve snaze to rychle sešít do konce sezóny. Takže asi 3/4 série je natahování, a čtvrtina je vychřice s otveřeným koncem pro další sezónu (která by měla přijít během tohoto roku mimochodem). Takže když to shnreme: tempo začalo trošku nudit, nádech tu je stále cítit, ale scénaristova práce (nebo možná spíš dramaturgova) zklamala a tak se pro mě druhá sezóna dostala někam k průměru (50%). Pokud opravdu příjde třetí sezóna (jakože by to "bylo fér"), tak od ní čekám rychlé uvedení do stávájící situace a logické dříčské proplétání se k tomu proč je vše tak jak je, bez zbytečných dalších okolků (resp. s jejich minimem). Bohužel neherci, kterých je seriál plný prostě strašně celý seriál táhnou k vodě, takže budu doufat v ukázání pouze několika nových a třeba i zkušenějších tvářích a konečné ukončení celé záležitosti. Momentálně 60%, ale s očekáváním slibované S3, jinak bych s tímto mezihodnocením, jakožto vlastně konečným, šel ještě níž. Čím více sérií má seriál tohoto typu (laciný, amatérsky působící), tím víc to ublíží hodnocení. Z nějakého důvodu mě to ale pořád drží. Snad proto, že na konci S4 už je toho hodně odhaleno a je už prakticky vyobrazena celá hlavní zápletka, resp. její podstata. Na mém všeobecném názoru se nic nemění, ale osobně se mi to asi líbí. Pokud bude další série, tak bych pravděpodobně pokračoval. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou som videl prvé dve časti seriálu, o ktorom som nikdy nepočul a asi to nie je náhoda. Najhoršia nie je ústredná nadprirodzená zápletka, ani priemerné dialógy a herci, ale veľmi slabé počítačové triky. Moment, keď sa v druhom dieli agentka FBI "zakuklí", je ten, po ktorom som si povedal, že toto je strata času. Takže pozor, radšej sa na to nenamotajte, pretože pri seriáloch akejkoľvek kvality to nie je vôbec ťažké. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál co ze začátku má spíš epizodní ráz, ale postupně začíná i hlubší dějová linie, která neustále nabírá na síle, v 5.série už je to jak má, ale zároveň už je dobře že to dál nepokračuje, už to začínalo být přeplácané. Místy je to docela vtipné. Nejlepší postava určitě Duke a Audrey a bráchové Vince a Dave. ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

jsou to takové horší čtyři hvězdičky. Seriál by se nemusel brát tak vážně a nemuseli by všechno tak natahovat... a pak to všechno najednou (díky oslím můstkům) vychrlit na konci sezóny... Už u prvního dílu jsem si říkala, že by nebylo asi ani od věci, kdyby se to pustilo směrem, který vytyčila Eureka.:-) Ty čtyři ale dát musím. Proč? Lucas Bryant je prostě sexy:D ()

Galerie (942)

Zajímavosti (6)

  • Seriál je inspirován povídkou Stephena Kinga "The Colorado Kid". (Amroth666)
  • V epizóde "As you were" dostáva Audrey k narodeninám knihu "Misery unchained". Je to spolu s okolnosťami popisujúcimi knihu odkaz na Kingovo dielko "Misery". (Deftie)

Reklama

Reklama