Reklama

Reklama

Dívky, dívky

(festivalový název)
  • Západní Německo Mädchen, Mädchen

Obsahy(1)

Roger Fritz režíroval několik celovečerních hraných i televizních filmů a černobílý snímek Dívky, dívky z roku 1966 je jeho debutem. Jedná se o příběh nezletilé dívky Angely, která si začne milostnou aféru se svým o mnoho starším šéfem. Jejich sexuální dobrodružství se brzy provalí a muž je nakonec odsouzen za poměr s nezletilou. Angela však mezitím naváže styky s jeho synem, který po otci přebírá vedení firmy. Poté, co je otec propuštěn z vězení, pouští se se svým synem do boje o přízeň osudové dívky.
Snímek je velmi subtilní a působivou variací na klasické téma milostného trojúhelníku, natočenou suverénním způsobem. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (3)

Katullka 

všechny recenze uživatele

Tohle moc nevytrhlo. Čekala jsem více. Možná mi to zhoršilo nadhled i kvůli hroznýmu překladu a sluchátkám. Ta poblázněnost tam je a upřímně Helga je vážně kus. Je to taková česká variace na Terezu Pokornou a Magdu Vašáryovou. // 36. LFŠ UH ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Fritz natočil Mädchen, Mädchen na zbytky jiných filmů a na vypůjčené kamery od svého mecenáše. Překvapivě ale žádná divočina. /první promítání po více jak dvacetiletech na lfš2010/ ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama