Reklama

Reklama

Neviditelné děti

(festivalový název)
  • Kolumbie Los ninos invisibles (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Neviditelné děti jsou příběhem prodchnutým magickým realismem, což je dílem scenáristické spoluúčasti Gabriela Garcíi Márqueze. Nicméně je to film pro děti, což není v kolumbijské kinematografii příliš obvyklé. Dobrodružství tří chlapců se točí kolem brožurky o černé magii, kterou jeden z nich získá a díky níž začnou snít o neviditelnosti. Jeden touží být neviditelný, aby se mohl přibližít k milované dívce, jiný si chce ulehčit život, ale nakonec jsou zaskočeni výsledkem prováděného rituálu, který musí podstoupit v noci a na hřbitově. Lisandro Duque Naranjo patří k první generaci režisérů moderního kolumbijského filmu. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (3)

Ondracius 

všechny recenze uživatele

LFŠ09: Snad nejlepší film na letoším festivalu. Velmi hravý, dobře hraný, jednoduchý a hlavně poměrně krátký, bez zbytečného protahování. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

U nás mladí kluci loví bobříky, v Kolumbii musí získat srdce kočky, černou slepici a škapulíř. Nevím, jestli je to komedie o nezbedných klucích, dětské milostné drama, nebo podivná fantasy - a je mi to jedno. Je to krásný s ničím nesrovnatelný film. Okouzluje svou neotřelostí a zajímavě ironickým vzpomínacím humorem. Hraje si s magickým realismem a jeho osudovostí, tak dovedně, že nevíme, jestli ho oslavuje, nebo si dělá legraci. ()

Reklama

Reklama