Reklama

Reklama

Cela má osm kroků na šířku a patnáct na délku. Je tam špinavá matrace, plechové umyvadlo a vzadu nezakrytý záchod. K noční můře přispívají hrůzné výkřiky spolu se slovy v neznámém jazyce. Toto je věznice Razik, nešťastný domov Američanky ALEX MORRISON (Kimberley Kates). Jejím jediným trestným činem je to, že je mladá a krásná, a že je na nesprávném místě v nesprávný čas. S nikým se nikdy nesetká, nikdo o ní neuslyší. Dozorkyně MAGDA KASSAR (Brigitte Nielsen) a její pomocnice ROSA SCHMIDT (Jana Švandová), jejichž tvrdé pěsti vládnou věznicí, vidí v půvabné Alexe vhodného "pokusného králíka" pro své perverzní choutky. Ve věznici je uvězněno množství mladých žen a mezi nimi i TINA (Lucie Benešová) a CARLA (Markéta Hrubešová). Na americké ambasádě netrpělivě čeká mladá žena na rozhovor s velvyslancem STANLEY GOFFEM (Paul Koslo). Setkává se se SUZANNE MORRISON (Kari Whitman), která jej naléhavě žádá, aby jí pomohl. Ujišťuje ji, že "udělá všechno, aby ji pomohl". Suzanne opouští ambasádu s pocitem, že našla spojence. Přítomnost Alexiny sestry, Suzanne, je sice malou komplikací ve hře, ale musí se s ní počítat. Alex sama cítí jen malou naději na únik ze stálého obtěžování a zneužívání z rukou Kassar. Její jediná přítelkyně ve věznici se brzy stává obětí "špinavé hry" a tak zůstává Alex jediná, kdo bojuje proti tyranství dozorkyně. Záhy však zjistí, co pro ni chystají a začíná její noční můra. Má se stát bezbrannou hračkou pro zvrhlíka, jehož požadavky vedou až k smrti obětí. Cítí, že se nedožije příštího dne. Suzanne chystá společně se STEFANEM (Marek Vašut) plán na záchranu sestry, i přesto se však zdá, že Alex má malou naději… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Yarwen odpad!

všechny recenze uživatele

Téma uvězněných mladých dívek ve věznici s S/M dozorkyní si říká a o pikantní příběh a s dobrým scénářem by to mohl být povedený film. Scénář je však tristní, plný logických kiksů, přesto jsem chtěl dát jednu hvězdu - ale ten závěr, ve kterém pobíhají ženské s kalašnikovy po táboře a střílí vojáky, je neskutečně trapný, a tak odpad je zde plně zasloužený (8%). ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TO JE ŠÍLENÝ!" - "NE, TO JE RAZIK." Konečně! Konečně jsem zhlédl Simandlův opus magnum! Ba co víc, vlastním ho na originální VHS! Maminko moja! První věc, která člověka zarazí je, že to vypadá jako nějaká televizní inscenace. Čím to proboha točili? Věznice zase nápadně připomíná jistou milínskou bramborárnu (IMDb jako filmové lokace uvádí jen Prague, Czech Republic), ale nechme toho, všichni víme, že Simandl neplýtvá prachy na nepodstatné kraviny, ale vráží je především do hvězd(y), zde Brigitte Nielsen. Jářku, to není herečka, to je atrakce. Jenže marná sláva, Jana Švandová ji svým projevem hravě zastiňuje, její Róza je béčková/céčková záporačka par excelance. Nedělám si srandu, paní Švandová, dobrá práce, hned bych vás obsadil do vlastního WIP. A nesmím zapomenout na svého favorita Marka Vašuta a hlavně na české komparsisty, kteří si s chutí a zápalem zahráli bachaře nahánějící hezké holky, které Simandl obnažuje tak často, jak je to jen možné. Co se týče akce, kdo to tvrdil, že honička dvou škodovek by působila trapně? Tady máte parádní honičku Avie se dvěma Ladami! Škoda jen, že tak krátkou. Scénář je samozřejmě dementní (má ho na svědomí Simandlův dvorní scenárista Christopher Hyde) a dialogy debilní, jak se na Simandla sluší a patří, ale podle mustru WIP filmů se jede důsledně, od nespravedlivě odsouzené dívky, přes sprchovou (a celkem působivou) scénu, natáčení porna a výrobu drog, šikanu a lesbickou ředitelku až po závěrečnou vzpouru, jen ten nepodařený pokus o útěk chybí. Skvostný český WIP trash. Simandl je machr! Ještě bych připomněl, že jde o první film, který Simandl natočil v Česku a že s výjimkou (sub)žánru nemá s původním Demmeovým CHAINED HEAT vůbec nic společného. Na Filmexportem vydané VHS najdete před filmem upoutávku na Simandlem produkovaný vetřelcovský klon XTRO 2, komentář Martin Zounar (chlapec později geniálně komentoval upoutávky před filmy od MIDA). ()

Reklama

lingering 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč většina prominentních uživatelů ohodnotila tenhle film "odpadem". Mně se naopak líbil víc než průměrný český porevoluční film. Švandová byla se svou PŘÍŠERNOU angličtinou a o nic lepším herectvím naprosto kouzelná:-) Film je samozřejmě po všech stránkách prvoplánový, ovšem najde se i pár vtipných (vězeňkyně střílející obráceně z raketometu) nebo dokonce zvráceně poetických (nahé dívky odvažující herák či co to bylo) momentů. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden ze čtyř Simandlových snímků, které se objevily na Nově v polovině 90. let, navíc byl úplně první. Čeští diváci tak měli konečně možnost blíže se seznámit s dílem seběvědomého a zapáleného milovníka a tvůrce filmů, pro kterého by bylo příhodné označení český Ed Wood. Scénář musel být zploďen feťákem uprostřed abstinenčního záchvatu, úroveň dialogů je taková, že účastnění herci museli mít v přestávkách mezi natáčením nezvladatelné záchvaty smíchu a v neposlední řadě je snímek dokladem těžké bídy známých českých herců, protože jen hlad a strádání je mohl přinutit k účasti v tomto braku. Tak jako v jiných Simandlových snímcích je zajímavá pouze pornograficky pojatá erotika, ale ani ta v tomto případě film z odpadu nevytáhne. Celkový dojem 10 %. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Takze jedine plus na tomto radoby WIP filme je to, ze sa to cele odohrava v Cechach. Sledovat dozorcov ako pokrikuju stale nieco po cesky je naozaj na nezaplatenie. Dalej uz len spomeniem vsetkymi oblubenu nahanacku avia vs. dve lady, dalej koniec kedy Vasut prihrmi na obrnenom transportery a rozdava vsetkym naokolo pusky, ktore si este pamataju zakopy prvej svetovej vojny. A samozrejme strela z protitankovej zbrane. Proste kto neuvidi ten neuveri. Nie ze by bolo toho vela na pozeranie. Okrem peknych casto obnazenych ceskych dievcat (Lucie Benesova) je tu uz len dozorkyna Svandova, ktorej anglictina je len bodka trapnosti za celym tymto pruserom. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Postavu zženštilého návrháře Boba ztvárnil manažer Brigitte Nielsen David Buonantony, který rok po uvedení filmu zemřel na AIDS. (Halloween9)
  • Film se natáčel v Praze v České republice. (rafix)

Reklama

Reklama