Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého města v Ohiu přijíždí výpravná show. Po několika písních poznáváme mladičkou Annie Oakley (Betty Hutton), která, chudě oděna v jelení kůži, demonstruje své střelecké schopnosti Franku Butlerovi (Howard Keel), který pracuje pro Wild West Show Buffalo Billa (Louis Calhern). Vyhraje celých 5 amerických dolarů a daruje je svým čtyřem mladším sourozencům. V soutěži se prosadí a stane se hvězdou show Buffala Billa, přičemž doufá, že se dostane k Frankovi, kterého tajně miluje. Annie dokonce jezdí s show po Evropě a adoptuje ji náčelník Sedící Býk. Frustrovaný Frank, který přestal být hlavní hvězdou, ji vyzve k další soutěži. Annie úmyslně mine, čehož si Frank všimne, pochopí a dvojice přestane zuřivě soutěžit o to, kdo je lepší. Oba připraví společné číslo, ale je otázkou, jestli je diváci přijmou v nové úloze. Silně technicolorový muzikál inspirovaný životem slavné střelkyně Annie Oakley. (Peabody)

(více)

Recenze (7)

mortak 

všechny recenze uživatele

Spíše než muzikál je to klasická opereta, takže nečekejte žádná taneční čísla. Betty Hutton na začátku šíleně přehrává, aby ta proměna ošklivého káčátka v krásku byla co nejvíc v kontrastu. Dívat se na to už dneska skoro nedá, humor je krotký, vhodný tak do nedělní církevní školy, ale song There is no business like showbusiness kvůli kterému jsem si tento film vyhledal, se prostě povedl, tak dvě hvězdy. Ale operety jinak opravdu nemusím. ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Spousta výtečných písniček (Doin' what comes natur'lly, There's no bussiness like showbussiness, Anything you can do, You can't get a man with gun), ale samotný film mě příliš nenadchl. Určitě by bylo lepší, kdyby v něm hrála Ethel Mermanová, která v něm hrála na Brodwayi, nebo Judy Garlandová, která tenhle film dokonce už začala natáčet. Let's go on with the show! ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

(Prvni) filmove zpracovani pomerne slavneho stejnojmeneho muzikalu inspirovaneho zivotem ostrostrelkyne Annie Oakley. Nejsem moc na muzikaly, takze vlastne ani nevim, co me inspirovalo ke zhlednuti - urcite to nebylo herecke obsazeni, ktere nepatrilo ve sve dobe ke spicce... Nektery pisnicky byly zabavny (predevsim ty slavnejsi ala There's No Business Like Show Business nebo Anything You Can Do), ale platilo to asi jen pro tretinu. Romantizovany pribeh jejiho seznameni s Frankem Butlerem byl koukatelny a nejzabavnejsi byl asi jeji 'adoptivni' otec - starej indian (kteryho nehral indian, coz jsem ani nepoznal - lol). Vzhledem k tomu vsemu zpivani prumer, pokud si na to ale potrpite, tak si klidne pridejte treba pul hvezdy navrch. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Živé zfilmovanie Wild West Show muzikálu Irvinga Berlina o Annie Oakley, ktorá ide za svojim mužom, ostrostrelcm Frankom Butlerom. Medzi inými môžete počuť piesne ako "Anything You Can Do," "Doin' What Comes Naturally," "There's No Business Like Show Business." Film bol natočený podľa muzikálu a knihy Herbertaa Dorothy Fieldsovej. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Roli Buffalo Billa původně měl hrál Frank Morgan, ale v průběhu natáčení zemřel na infarkt. Jeho roli nakonec ztvárnil Louis Calhern. (contrastic)

Reklama

Reklama