Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská hvězda Lara Tyler je v jednom kuse pronásledována paparazzi. K smrti nenávidí hlavně jednoho z nich, který jí svými fotkami a články v novinách zničil svatební obřad. V současné době se chce provdat za anglického spisovatele Jamese Arbera. Jeho romantický román ji naprosto okouzlil a tím pádem svůj obdiv přenesla i na Jamese. Rozhodne se mít svatbu v nádherném středověkém hradě na ostrově Hegg, jak ho popsal James ve svém románu. Lara vůbec netuší, že její nastávající na ostrově nikdy nebyl a popis si zapůjčil z místního, ne příliš dobrého průvodce. Aby se ale mohla v klidu vdát a užít si svůj den bez vtíravé přítomnosti světových médií, najme si pro odpoutání pozornosti místní dívku, která v převleku nevěsty svede lovce ze stopy. Tento odvážný plán se zdá být elegantním řešením, avšak pouze do chvíle, kdy se Katie setká s Jamesem. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

SHA 

všechny recenze uživatele

No, dobře, žádný zázrak to není. Ale moje očekávání to naplnilo bezesporu - Tennant je okouzlující, jak to jen on umí (vlastně jsem ho ještě neviděla ani hrát špatně, ani nebýt okouzlujícím), je to taková romanťárna, prvoplánová, ale ne tak prvoplánová jako jiné romatnické komedie. Velmi dobrý humor a skotská angličtina jsou třešničkou na dortu... Naprosto vystihující všechny ženy je Katie, která po tom, co je zachráněná před utopením, místo poděkování nebo něčeho podobně běžného vyhrkne - "Prosím tě, nedívej se mi na nohy" :-D ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Upřímně, film tak za 3 hvězdičky, ale nemůžu odolat a nepřidat za Morana a Tennanta ještě jednu. Vztah hlavního páru se pro mě vyvíjí nepochopitelnou rychlostí ... jak se do ní zabouchl, kdy se do ní zabouchl a vlastně proč se do ní zabouchl? Na začátku se potkali, pak byli chvíli (nijak výjimečnou) spolu a bum jsou v tom až po uši ... nějak jim to nemůžu uvěřit. Na druhou stranu tenhle film má nemálo povedených scén, nádherné prostředí, je to vtipné a ukamenujte si mě, ale něco se mi na tom prostě líbí. ()

Reklama

Ezis 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako běžná romantická komedie, ale fakt není. Je to skotská komedie s pár romantickými klišé, nádhernými záběry na Hebridy a spoustou absurdního humoru. Místní pamětihodností jsou veřejné záchodky, kde straší duch pošlé krávy. Tak asi tak. Tenhle film se prostě nedá brát vážně, protože se sám nebere vážně - jako hlavní hrdinka. Velká část půvabu tkví ve skotské angličtině, tak nevím, jestli vůbec má cenu na to koukat česky. - Hlavní hrdinové jsou hodně zvláštní a svérázné osobnosti. Tvůrcům se pro ně podařilo získat smetánku skotského filmu - Davida Tennanta, Kelly McDonald a Maureen Beatty, což dělá hodně. Zvlášť obsazení Davida Tennanta, který jinak hraje mnohem těžší role, bylo geniální. Pokud vám sedne, tak tento film rozhodně doporučuji. Pro mě je první hrdina romantické komedie, ze kterého jsem dostávala husí kůži (v dobrém slova smyslu :-) ) Pro mě je tohle bezkonkurenčně nejlepší anglickojazyčná romantická komedie. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Tak po prvé, je to veľmi veľmi Britské a vďaka tomu sa mi to tak páči. Keď to pozeráte v origináli je to ešte lepšie. Je to príbeh ľudí, očakávaní, predsavzatí a veľkých prekvapení, ktoré nám život ponúka. Mne sa to páčilo po forme hereckej, scenáristickej i režisérskej. Je pravda, že od začiatku viete, čo sa stane, ale je to neuveriteľne zábavné prevedenie, ktoré cítite podobne ako v iných britských filmoch (pr. pekár). Úžasný David Tennant. Pre mňa 75% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná komedie, které k dokonalosti chybí docela hodně. Pozitivní je pouze účast Kelly Macdonaldové a částečně i Alice Eveové (která ze sebe v jedné scéně udělala pěkně hnusnou škatuli). Pak taky atmosféra ochrápanýho ostrova je fajn, ale jinak film za moc nestojí. Scénář bohužel postrádá lehkost, nadhled, vtip a práce režiséra navíc i šmrnc. Škoda. Třetí hvězdička jen a pouze za Kelly. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V 35. minutě je zmíněn anglický teoretický fyzik Stephen Hawking, ve 45. minutě literární postava Tarzan a v čase 01:02:00 literární postava Popelka. (Zix.)
  • Natáčelo se od 27. června do 31. července 2010 na ostrově Man, v Glasgow, na zámku Caerlaverock v Dumfries a u jezera Loch Fyne. (Zix.)

Reklama

Reklama