Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Abila má štrnásť rokov a žije v najväčšom nairobskom slume Kibera. Jedného dňa nájde svojho otca vo zvláštnom stave a postupne zisťuje, že mu miestna čarodejnica ukradla dušu. Chlapec musí postupne splniť šesť úloh a tak otcovu dušu zachrániť. Film je autentickým pohľadom na sociálnu situáciu v slume a kombinuje príbeh z moderného afrického života s fantastickou spiritualitou, ktorá je ešte stále jeho súčasťou. (STV)

(více)

Recenze (10)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to zhruba před pěti dny a už si z toho v podstatě nic nepamatuju. Fragmenty - nemocnej táta, obětavej syn, čarodějka s kozí nohou, bílá honorace, černá chudina v ghettu, úkoly na otcovu záchranu... Snad pohádka pro dospělé..? Pro některé. Pro mě raději už nic podobného ne. Z Tykwera, jak ho znám, jsem tu neviděl prakticky nic. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na film zo slumu a o slume slušná kvalita. Aj v príbehu, aj v spracovaní, rozprávka má nápad, má spád a tiež slušných detských hercov. Ako riešiť sedem ťažkých úloh som nemal ani poňatia, ale stačilo nechať sa viesť slnkom. Posledná úloha so strašným hadom bola už nad rámec rozprávky. –––– Ak sa ťa raz zmocní nyawawa, si stratený. ()

Reklama

magu 

všechny recenze uživatele

Na neuverenie je najmä to, že v prostredí, ktoré sa podobá na naše cigánske osady, majú všetci čistučké trička a dobre že nie nažehlené košele. A mladá má na sebe dokonca snehobiele kraťasy... Inak pekný filmík, s dobrou gradáciou. Splnenie úloh malo naozaj úroveň, autor príbehu sa pri písaní určite aj zamyslel a to kvitujem. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka! Ani na chvilku nenudila. Skvělá práce s kamerou dokáže nevtíravě představit většinu aspektů života ve slumu, přestože je nedovádí do extrému, jak vidíme v jiných filmech. Již tradičně super hudba perfektně podtrhne sílu okamžiku a toho černocha, který napsal (pravděpodobně) scénář, by měli nechat pozlatit! Všechno do sebe nenásilně zapadne a ještě si na konci nejsme jisti, zda jsme viděli pohádku nebo reálný příběh se spoustou skvělých náhod. 80%! ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy navštívil slum, ocení autenticitu i to, že Soul Boy není o tom, aby nám působil na city a snažil se ukázat tvrdost tamního života. Naopak. Způsob pohledu jasně ukazuje, že Kibera je svět jako každý jiný, se svými pravidly, kulturou, obyvateli a jejich starostmi a radostmi, které mohou být těm našim vzdálené a nepochopitelné (to jde říct o zápletce příběhu), ale nejde o to, co si o věcech myslíme, protože to neprozrazuje nic o tom, jaké jsou, jde o to, co vidíme a cítíme, a jak se tím necháme unášet a Soul Boy unášet umí, lehce jako pírko vás provede sluncem zalitým světem. Poselství/proroctví/poslání, či jak Abilovu cestu lze nazvat, přitom vnímám jako jedinou slabinu, a to čistě vzhledem k tomu, jak strašně byla zhuštěná a doufám, že jednou vznikne třeba sedmidílný seriál :) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama