Reklama

Reklama

Velký třesk

(festivalový název)
  • Itálie BIG BANG BIG BOOM
všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální / Animovaný
Itálie, 2010, 10 min

Režie:

Blu

Obsahy(1)

Streetartista fungující pod jménem Blu rozjíždí přímo v ulicích vodopád vlastní imaginace a za téma si tentokrát nebere nic menšího než vznik a zánik... všeho. (Morien)

Recenze (41)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Obdivuji, jak organicky malovaný život prozkoumává okolí a šíří se skrze betonové plochy, zkorodované trubky a zrezlé nádoby. Ta interakce s prostředím je úchvatná, setkání, prolínání a manipulace dvourozměrných "tvorů" s třírozměrnými objekty působí převelice hravě. Život se mění, šíří, vyvíjí a zanechává ve světě své stopy. Při vší té hravosti mi "vypointování" celého snímku jednoduchoučkým pacifistickým apelem přijde těžkopádné jak pěst na oko. S prostou evolucí by si BBBB vystačil. Slabé ****. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Uličník Blu... ;-] . . . Hotový třeskutě invenční boomboonek... Blúžasné! Na tomto filmíku tedy mouchy hledat nebudu! - - - - - (Poprvé viděno 5.11.2011 na Vimeowebu ( http://vimeo.com/13085676 ), hodnocení 199., obluzený komentář zde jako třiatřicátý - 5.11.2011) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Nejoriginálnější část z celé street artové trilogie a její extraordinérní, fascinující završení. Masterpiece. Unbelievable piece of art. Nevíte náhodou někdo, co je ten Blu za týpka? Protože to, co on předvádí, se i při dnešních neomezených možnostech, vymyká lidskému chápání... Ta jeho představivost, nápady a pro mě naprosto nepředstavitelný kus práce. Jak to sakra udělal? ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jo, tak tohle má nápad, prvních pár minut člověk užasle civí, ale pak už přestane být fascinován a už jen čeká, až to skončí. kdyby ta hipízácká myšlenka přišla už po oněch pár minutách, vůbec bych se nezlobil. ale už za tu nepředstavitelnou práci nemůžu dát míň než 80%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal u filmu Muto a tady to platí dvojnásob. Já chci víc. Muto si u mě vysloužil 5 hvězd a tohle je ještě vyšperkovanější. Respekt. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Strašně mi vadil neuvěřitelně nízký počet snímků za vteřinu. Bohužel, zcela jistě záměrná věc. Můj mozek si jednotlivé fotografie prostě nedokázal dobře pospojovat a mezi snímky byly pasáže, které se mi zdály skoro nekonečné. Až mě z toho všeho rozbolela moje nebohá hlava. Tudíž jsem se ani nijak pořádně nedovedl soustředit na tu super myšlenku, kterou to vše údajně mělo. Druhé zhlédnutí nemám v plánu, neboť bych riskoval explozi hlavy. A ty obrázky taky nic moc. Kdyby se mi v hlavě motaly takové voloviny a měl bych čas a hlavně chuť je realizovat, tak bych to zvládl možná taky. Dinosaury kreslím slušně. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Muto bylo výborné, ale evidentně bylo pouze lehkou přípravou na smršť, kterou Blu ztvárnil v tomhle svém novém snímku. Převážně plazí a dinosauří wall-paint animace s evolučním a společensko-kritickým podtextem opět těží z neuvěřitelného množství práce, kterou museli tvůrci udělat, aby natočili tenhle skvost. Sympatické je, že animace místy opouští wallpaintové prostředí a bere do ruky vše, co se jí připlete do cesty - kabely, potrubí, odpadky, auto a koneckonců i lidi. Opět neuvěřitelně pěkná studnice svobodné tvořivosti a spontánního nadšení. S hodnocením není třeba váhat. 10/10 ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

fascinující podívaná.. rozehrát příběh evoluce na zdech, chodnících a spoustě dalších prostor a objektů, to je opravdu kumšt.. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš chaotická a trhaná kamera, taky to mohlo to být o 3 minutky kratší, no a nakonec jsem nepochopil poentu...ale jinak pěkně zvládnutá težká práce. ()

Reklama

Reklama