Reklama

Reklama

Bang Rajan 2

  • Thajsko Bang Rajan 2 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co stateční bojovníci z vesnice Bang Rajan ubránili svůj rodný kraj před barmskou armádou, inspiroval tento hrdinský čin další thajské vesnice, které jsou nyní odhodlané postavit se společnému nepříteli a čelit tak několikanásobné přesile. Barmská armáda den ode dne roste na síle a rychle postupuje vpřed k hlavnímu městu. Při jednom takovém tažení je barmská jednotka ze zálohy přepadena skupinou odvážných vesničanů, která s vojáky udělá rychlý proces. Ti, co přežijí, se přidávají na stranu bojovníků Bang Rajanu. Mezitím velitel barmských vojsk vkládá důvěru do důstojníka jménem Sukee, který jako jediný dokázal zlomit odpor vesnice, a předává mu velení s jasným rozkazem. Zabít vůdce nepohodlných vesničanů a jednou provždy udělat z vesnice Bang Rajan minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

xxlch 

všechny recenze uživatele

Todle je druhá legenda na Siamský způsob a je stejně krvavá jako ta první (divím se že zůstali ňácí živí).Milovník válečné řežby přeskočí skoropolitické hovory a naplno si užije krve a trupíků.Škoda jen že pro pochopa,musí koukatel prostudovat historii Siamu asi od 17-tého století.Dlužno dodat,že filmík hezky navazuje na první díl a je zde pár dobrých triků,ale to je tak vše. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Na podobné úrovni jako jednička, jen s méně charismatickými charaktery a trochu přehnanými CGI efekty v předposlední bitvě u srázu, kdy thajský film na chvilku evokuje horší Třístovku. Nějaké tisícové šiky armád na bitevním poli od Thajců nelze čekat, bojovníků většinou v záběru pobíhá pár desítek, ale rubanici z toho dokážou vytáhnout celkem slušnou. Režisér Jitnukul potřetí dokazuje, že historicko-válečná dramata z jihoasijských teritorií točit umí. 7/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,GENERÁL SUKI NECHCE ZABÍJET ROLNÍKY. NIKDO NEZEMŘE, KDYŽ MU VYDÁTE BHIKKU THAMMACHOTA! NEBOŤ JINAK NENECHÁME NA ŽIVU ANI KRÁVY.......“ /// Pro pořádek:Bhikku není žádnej Pokémon, ale mnich. A ty krávy? To už stojí za zamyšlení.... Vojáci hledaj mnicha a s těma vostatníma se moc neserou (o čemž svědčí krví zbrocený šavle). Maj ale smůlu, protože parta kolem zbytků Bang Rajan, dala do kupy partyzánskou skupinu. (Jejich první střet je i díky chlapíkovi se sekyrama zajímavou podívanou.) Nevím, PROČ nedokážou pochopit, že 2 hodiny jsou MOC!! Dokolečka melou o tom samým, Daeng nedokáže změnit mínění matky Chabo, mnich je furt nejmoudřejší a šerif Barmánců nejkrutější. ,,BOJUJI ZA VĚCI, KTERÉ MILUJI! A za co bojuješ ty?“ .... (každej musí pochopit (a slyšet), že všichni – prostě VŠICHNI! maj svý důvody .... doporučuji zmáčknout ,,F.FWD“). Tak šup, šup, rychlou taktickou, nabrousit šípy, poslechnout kázání a jdeme na ně! Setmělo se, začalo chcát (pršet vole!) a mix ,,300“ a ,,Ramba“ může začít. Hlavní roli má déšť (rejža předvádí nepochopitelný věci!). Naštěstí poté zaokrouhluje počet bitev na čtyři! Standartně odvedená Thajská řezničina se všemi zápory (emoce, dialogy, délka) a klady (boj, krev) patřící k této kinematografii. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přežil jsem první Bang Rajan. 2.) Zapomněl jsem, jakou větou se balí Thajky. 3.) Zjistím, že vytetovaný Sudoku na prsou nevypadá zase tak špatně. 4.) Thx za titule ,,mindhunter29“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní "Bang Rajan" si vůbec nepamatuju, takže nedokážu určit, jak moc je druhý díl podobný nebo snad návazný stejně jako nedokážu určit, jeslti se má jednat o nějakou inspiraci historií nebo jen standardní akčňák. Bohužel film nedokáže fungovat jako silný válečný příběh (bitevní scény působí moc předimenzovaně než aby působili reálně) ani jako nenáročná řežba (zbytečně mnoho mluvení a postav). Na druhou stranu akční scény jsou natočeny velice slušně, takže když už se bojuje, je na co koukat a ty nezáživný kecy se vždycky dají přetočit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný historický bojový film, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má celkom dobrý príbeh pokračujúci tam, kde skončila jednotka, obyvatelia thajských dedín chcú žiť v mieri, ale barmskí dobyvatelia im to neumožňujú a navyše chcú dostať ich mnícha, ktorý je pre thajský ľud veľkou morálnou podporou. Spracovanie ma ale moc nezaujalo, film má príliš pomalé tempo, dej nie je tak dobrý ako by mohol, má minimálnu gradáciu a chýba mu jednoznačný cieľ, keďže sa venuje niekoľkým skupinám ľudí, ktoré majú odlišnú prioritu, musím povedať, že miestami som sa aj nudil. Ale úplne iná je posledná štvrťhodina, ktorá je už presne taká, aká má byť, konečne som pocítil emócie a začal fandiť postavám, zatiaľ čo dovtedy boli moje pocity úplne chladné. Akcie tu nie je málo, ale je iba priemerná. Jedná sa prakticky len o väčšie bojové scény, ktoré pôsobia tvrdo, ale krv je príliš digitálna, nesadla mi kamera, predposledná akcia v daždi má až nepríjemný vizuál a úplne amatérske efekty a sklamalo ma aj minimum obmien, celkovo pôsobí akcia dosť stereotypne. Nie je zase zlá, pozerať sa na ňu dá, ale je tu len preto, lebo tu byť musí, nič viac. Herecké obsadenie ma vôbec nezaujalo, herci nie sú zlí, ale nie je tu jediná postava, ku ktorej by som si vytvoril nejaký vzťah a to je v tomto žánri problém. Z réžie občas cítiť snahu, ale celkovo sa nad priemer nedostane a technická stránka je na tom podobne. Ale aspoň hudba je celkom slušná. Škoda, jednotku mám veľmi rád, má omnoho lepší dej, zaujímavejšie postavy, krásnu hudbu a hlavne je emocionálna, no toto pokračovanie je po všetkých stránkach horšie. Ale na priemer to aj tak stačí. 54% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Snímka je hereckým debutom bývalej thajskej tenisovej jednotky Paradorna Schrichaphana. (arie)

Reklama

Reklama