Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (885)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nerozumím vám, Hallere. Na čí jste vlastně straně?“ Vždy na té své…Mick Haller je protřelý, vychcaný právník, který v tom umí chodit, a jde mu hlavně o peníze. A rozhodně to není žádný svatoušek, přičemž alkohol za volantem je v jeho případě to nejmenší. Jenže pak se nechá uvrtat do případu, ve kterém se ze suverénního žraloka stane ustrašená rybka a uzlíček nervů v jednom…Hned od úvodu mě bavila atmosféra a hlavní hrdina (s trefnou SPZtkou „NGUILTY“), kterému navzdory charakterovým vadám nelze nefandit (McConaughey se vyřádil). Líbilo se mi, jak pak náhle znejistěl a takřka pořád se pohyboval na tenkém ledě, kdy musel plnit roli obhájce, ale přitom doufat, že mu obžaloba půjde nevědomky na ruku. Jistě, hlavní hrdina je někdy až moc přechytralý, a směrem ke konci si film vypomůže i slabší scenáristickou berličkou se střelcem (podobně jako v případě „ztracené“ zbraně, která by jistě nesla jisté, problémové DNA), ale jinak velká spokojenost, za mě solidní 4*. „Určitě jste v pořádku?!“ - „Stálí zákazníci, Earle. Příště je vosolíme.“ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od mládí jsem žil v domnění, že soudní případy jsou scény, které mě nikdy nezačnou bavit. Byly momenty, které příjemně překvapili, ale nikdy jsem nečekal, že mě sejme film, který je na soudních případech postavený. A to především proto, že je o právníkovi. Právníka tady k tomu všemu ještě hraje Matthew McConaughey, kterej se pro takové povolání nejspíš narodil, protože kdekoliv se jako právník objevil, pokaždé zaúřadoval tak, že jsem neskonale pokývl hlavou na dobře vykonanou prací. Matt prostě umí. No a jakmile se sejde takový film o tom všem, co by Vás na první pohled těžce přesvědčilo, že se bude jednat o pěti hvězdičkový zážitek, stojí se na takový film rozhodně podívat, protože nic víc nepřekvapí více, než film, od kterého to nečekáte a on si těch pět hvězdiček zaslouží. A nejenom za to všechno, co jsem psal, ale i za tu krásnou a přirozenou filmovou atmosféru a hlavně za závěr, který vytvořil krásné filmové zakončení, jako jsem hodně dlouho neviděl. Obhájce má parádní filmovou duši a přiznám se, že jsem skoro zapomněl, jak taková filmová duše vypadá. A tady je. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak takovou pecku jsem myslím opravdu nečekala:) Matthew McConaughey nepatří mezi mé oblíbené herce, není mi příliš sympatický, ale role protřelého a ambiciózního právníka mu perfektně sedla a byl v ní skutečně excelentní. Za to má můj obdiv. Ryan Phillippe si po Velmi nebezpečných známostech opět zopakoval roli rozmazleného prachatého zmetka, místního playboye, který si dlouhé chvíle krátí brutálními zločiny na náhodných dívkách. Obhájce má vyšperkovaný scénář, od začátku do konce narvaný chytrými a skvěle napsanými dialogy. "Starám se o něj od deseti let a on mě podrazí, k Vánocům už nic nedostane." ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $58,009,200Tržby Celosvetovo $87,145,086Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,092,389Tržby za predaj DVD v USA $14,440,067║ Matthew McConaughey sa dobre obul do ponúknutej šance a svoju úlohu advokáta výborne zvládol, celé to je svižné, pútavé, bez slabších chvíľok. /80%/ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey ve své nejlepší roli ztvárňuje sebevědomého, bystrého a rázného právníka, jenž dominuje filmu a směle určuje jeho tempo i atmosféru. Zprvu se zdá, že jeho charismatický, avšak nekompromisní charakter půjde i přes mrtvoly, ale nakonec se v souladu s hollywoodskými konvencemi ukáže, že srdce má také na správném místě. Příběh díky tomu nabourává standardy a předpoklady svého žánu méně, než by mohl, což je škoda... Samozřejmě, stále se jedná o intenzivní, prožitý a realistický thriller, který svou chytrostí, břitkými dialogy a chytlavými soudními scénami zprostředkuje kvalitní filmový zážitek a prvotřídní zábavu! 8/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama