Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (885)

larelay 

všechny recenze uživatele

Aleluja! Konecne filmove spracovanie predlohy, ktore sa nema absolutne za co hanbit. Moj oblubeny autor Michael Connelly a jeho "Advokat zo zadneho sedadla" dostali format, aky si naozaj zasluzia. Dokonca mi nevadil ani Matthew a Ryan ako stelesnene zlo bol priam bozsky. Dobre som si zmlsla a snad sa dockame aj dalsieho pribehu o Mickeym Hallerovi (hoci Harryho Boscha mam radsej :)) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bill Clinton a já si myslíme, že Michael Connelly je nejlepším spisovatelem thrilerů a detektivek na světe. Ale koho by dneska zajímal názor nějakého zkrachovalého prezidenta, posedlého felací, že ano. To takový já stážistku nikdy nešukal a tak vám něco povím: Je to bomba! Když je napínavý a inventivní základ, nezprasí mi to ani Maťjů Mcqueer v hlavní roli. Ostatní herci byli typově přesní a dokonce i hráli, a tak jsem si to užil od začátku až do konce, ačkoliv jsem věděl, jak to dopadne, ještě dřív než to natočili (asi šestý smysl). A pokud to tu klesne pod 75 procent, osobně si z hodnocení vyzobu celou skvadru těch přechytřelých gayů se "smyslem pro umění", budu jimi veřejně pohrdat a zaplním jim poštu nevybíravými, žalostnými vulgarismy, které si za rámeček určitě nedají!! ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy právnického žánru a musím uznať, že The Lincoln Lawyer ma nadchol nad očakávania. Výborný herecký výkon Matthewa McConaughey a výborný scenár Johna Romana mi priniesol parádny pôžitok zo sveta právnikov. Soundtrack Cliff Martinez: 1. Ain't No Love in the Heart of the City - Bobby 'Blue' Bland [3:53] ,2. Lincoln Lawyer - Marcus Seige White/Big Hollis [3:18] ,3. Music - Erick Sermon/Marvin Gaye [3:47] ,4. Don't Sweat the Technique - Marvin Gaye/Erik B/Rakim [4:24] ,5. Nightcall - Kavinsky/Lovefoxxx [4:21] ,6. Bobblehead Girl - Danny Chaimson/The 11th Hour [4:07] ,7. Now - Ari Hest [4:03] ,8. 107 Degrees - Citizen Cope [5:11] ,9. The Wilderness - Colin Smith [4:16] ,10. Hot Lazy Porch Swing - Cinema Guitar Works [3:02] ,11. Suspect - Setty/The Miracle [3:46] ,12. I Remember - Deadmau5/Kaskade [9:11] ,13. Moment of Truth - Gang Starr [4:10] ,14. California Soul - Marlena Shaw/Ya Boy [3:09], ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $58,009,200Tržby Celosvetovo $87,145,086Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,092,389Tržby za predaj DVD v USA $14,440,067║ Matthew McConaughey sa dobre obul do ponúknutej šance a svoju úlohu advokáta výborne zvládol, celé to je svižné, pútavé, bez slabších chvíľok. /80%/ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lincoln Lawyer je výtečně obsazený a ještě výtečněji zahraný "právnický thriller" s předvídatelnými zvraty. Režisér zručně ladí tón filmu, který se zcela záměrně radikálně mění kolem padesáté minuty - to když McC zjistí něco, o čem divák neměl z žádných náznaků ani tušení, a vlastně to ani nepotřeboval, protože byl naplno zaměstnán obdivováním kreace učebnicového americkosystémového právnického parchanta se vším, co k němu podle pravidel žánru patří. Hlavní hrdina má v oné první části pár lehkých náznaků, že možná není taková bezcharakterní troska (ale stíhá ho jeho vlastní minulost a vzpomínky na otce, který ho všechna ta svinstva naučil, achich ouvej), a tomu zásadnímu přelomu máte zřejmě rozumět tak, že to co jste až doteď viděli byla vlastně jen taková póza. Pokud to máte jinak, tak to pro vás bude víc než jen lehce za hranou uvěřitelnosti;) Celý zbytek Obhájce je už potom takovou hříčkou hranou podle schématu "a eště jeden twist.... a eště jeden twist... a... tak už ne, už je fakt konec", od které ale nečekáte, že by dopadla nějak neobvykle. Výsledné hodnocení tak v podstatě závisí na tom, kolik toho máte nakoukáno nebo načteno. Řemeslně je to nicméně kvalitní práce, a já tak nějak váhám mezi sedmdesáti a osmdesáti procenty. Nicméně tak nebo onak - doporučuji. V posledních letech tu stejně z tohohle ranku lepší film nebyl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Píseň v TV spotu na tento film, která navazuje na úvodní kytarovou melodii, je skladba „The Catalyst“ od americké kapely Linkin Park z alba „A Thousand Suns“ (2010). Skupina Linkin Park nese název po amerických parcích s názvy Lincoln Park. (navabaca)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama