Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úředník Holeš (Mikuláš Huba) jen shodou náhod před svým odjezdem na služební cestu neoznámí manželce, že odchází k milence. Když se vrátí, najde svoji ženu (Viera Strnisková) mrtvou. Zároveň zjistí, že z bytu zmizelo deset tisíc korun. Sám se ovšem stává jedním z podezřelých. Dalšími podezřelými jsou manželé Fialovi (Ivan Mistrík a Zdenka Grúberová), kteří si k paní Holešové přišli půjčit právě inkriminovanou částku. Čin však mohl spáchat i soused, údržbář nebo bratr paní Holešové. Kapitán Jakubec (Ladislav Chudík) a poručík Michalko (Viliam Polónyi) tak stojí před obtížným úkolem… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho prehnaného súdruhovania, ale tak to asi muselo byť, som sa tými obratmi cítil ako v Poirotovke. Dáždnik síce neprehovorí, ale ako svedok poslúži, a vraha dokonca odhalí kľučka. Zaujímavým momentom je aj právnik, ktorý si privyrába fuškami opravou radiátorov a elektriky. –––– Myslela som si, že ste farár. – Keď mi poviete iba čistú pravdu, dám vám rozhrešenie. –––– Jednoduché ako Kolumbove vajcia. – Vajce! ()

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími podezřelými přibývali súdruhovia aj súdružky a další súdruh sem a zase tam, co se na scéně Chudík objevil. Navrchovanost súdruhou dovršil hláškou „Česť práci súdruh vedúci“ ku podozrivému, a tím mne naprosto oprostil od sledování děje a už už na čudlík sahajíc chtěla jsem ku konci přetočiti, neb trpezlivosť vytratila se dočista. Nuž kalena nejspíše ocelí budovatelskou tah tento ustála jsem a dotáhla film do řešení konečného se všemi těmi súdruhmi pospolu aj vrahom súdruhom odhaleným. Jsem však z toho všeho potrefená poněkud, že tunaj píši česko – slovensky (neb slovensko – česky?) se stále se opakujícím slovem. Ano, takto otravné to bylo. Zdá se, že nová vlna slovenská nespláchla tých súdruhou do kanálu. Třetí hvězda zavěšená má malý tik nervní, takže maličko poblikává. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Po Volaní démonov som presne vedel, do čoho idem a opäť slovenská kriminálka nesklamala. Povedal by som, že ešte o čosi lepšia ako posledný film z trilógie. Celá plejáda hviezdnych hercov (nielen charizmatický Chudík či vtipný Polónyi), schopný scenár - možno nie tak do detailov prepracovaný, ale schopný. Lettrichova réžia štandartne s citom. Nebyť čiernobielej kamery, ani by som netipoval 60. roky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

1/3 Spíše studiová televizní věc, kde není moc exteriérů, zato neustále prší. Než dojde k avizované vraždě, počkáme si ještě půl hodiny, a pak začne shromažďování podezřelých - je to trochu jako Rozpuštěný, vypuštěný - pište si, toto je podezřelý číslo jedna, číslo dva... A každý z nich mohl mít nějaký důvod, a navíc nemá alibi. Dva pokusy o humor kvituji, ale moc tuhle přehlídku vážných pohledů a dramatických tónů hlasu neoživí. Vlastně jsem se ani nedozvěděl, proč byla tak na nervy paní Fialová, ale předpokládám, že v rámci souznění s celým příběhem byla asi taky manželovi nevěrná, jako zde asi všichni všem. Což už mi připomínalo telenovelu. Mimochodem, hodně těch podvádějících žen bylo pěkně vypapaných, žádné mladé vyzundy, jak by člověk čekal, když manžel zahne. Ale prosím, proti gustu... Vlastně je zde nadhozeno takových motivů, že z nich má člověk v hlavě akorát guláš, a vztahy jsou tak propletené, že dtto. A to naštěstí už pak vynechali oslavujícího souseda. Někdy mi přišlo, že střihy a skoky v ději jsou až moc rychlé, třeba se smrtí oběti nebo s profesorem, aby pak zbytečně zdlouhavě se rozebíralo něco, o čem úderná jednotka, chlubící se těžkou informovaností ("v 7,22", "a koupila jste mu cestou kornout"), už dávno měla vědět, A to mi hodně vadilo - někdy věděli policisté až moc, jindy zcela zjevné věci opomenuli. A ta role děcka ve filmu byla neskutečně otravná, že měl člověk chuť mu nafackovat. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný film, skvělí herci Chudík a Polónyi. Poněkud překombinovaná zápletka a jeji vyjasnění jako ze starých anglických detektivek přímo na místě činu za účasti všech podezřelých. Záchvat smíchu ve mě vyvolal František Dibarbora, když se zcela vážně ptá příslušníků VB, jak má s platem JUDr. v poradně vyjít. Musí si přeci vypomáhat fuškami a opravovat všechno možné. Od zámků přes deštníky až po vysavače. Když si uvědomím, že takový JUDr. Sokol bral už před 10-ti lety za 1 hodinu právní poradny 42.000,-- Kč, je to až neuvěřitelné pokroucení hodnot (tenkrát i dnes). Jinak sem tam docela dobré fórky: Tu máte něco na uklidnění. Vy jste ji spolkl? Čo? Žuvačku. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama