Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (395)

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Množstvo uživateľov zatratilo tento film len preto že sa tam objaví Lautner, samozrejme nieje to dokonalý herec ale často záleží aj na scenári a tento nebol dobrý.Tvorcovia sa snažili navodiť tajnú špionážnu zápletku a priblížiť sa žánrovo podobným filmom, to moc nepodarilo ale ako poobedňajšia oddychovka stačí. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bylo tam pár chvilek (fakt), kdy to nepůsobilo tak praštěně, ale jakmile se na scénu vrátil prchající pár, vrátil se i fakt, totiž že nelze brát vážně film, kde před rusákama a cia agentama úspěšně prchá teenager, jehož schopností je vzbuzovat v lidech nevolnost už jenom svým výrazem. A že je čas od času propleskne a třeba vyhodí z okýnka vlaku. To pak nejsou cia agenti, ale nějaký zoufalý sušinky. A nadsázku jsem nezaznamenala, opravdu to mysleli vážně! Doteď jsem taky nevěřila, že sledovat Lautnera na plátně může způsobovat fyzickou bolest. Ten kluk je vyloženě chudák. Takhle se neuchytí ani v teleshoppingu. Leda tak v kurzu bleskovýho svlíkání trika v krizových situacích. Bylo mi líto Moliny, Sigourney, Nyqvista a Jasona, asi je někdo vydírá. Ale je pravda, že nic lepšího jsem před sledováním stejně nečekala. Celkem dobrá guilty pleasure, doporučuju ozkoušet. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý akční thriller pro teenagery a fanoušky Taylora Lautnera. 1) No, jak vše dopadne, když slavná bojovnice s Vetřelci dělá psycholožku vlkodlakovi? Prozradím vám to. Náš hrdina nakonec přečůrá FBI i agresivní bandu profesionálních agentů z bývalé Jugoslávie. Tak to dopadne. 2) 19letý Taylor Lautner (hledá své pravé rodiče) je pěkný kluk a nesporně zanechá mnohé své fanynky a pár fanoušků úplně bez dechu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zaujatost uživatelů čsfd proti Lautneroj zahnala Abduction na hranici 48%,přitom Lautner je na filmu ten nejmenší problém.WTF scénář,který je plytký a bezduchý,navíc vykrádající akční pecku Wanted,Bourna a bůch ví co ještě.Ale minimálně prvních 40 minut dokonale baví.Začátek má dobrý spád a počáteční atmosféra i akce je opravdu zdařilá,Lautner si roli puberťáckého kill bitche vyloženě užívá a vedle naschvál nastrčené,nevýrazné Lily Collins je navíc o to výraznější a nehraje vůbec špatně,chtěl bych vidět machry VERBALA,TEUTATESE a další neochvějné hvězdy z čsfd,jak by si poradili s touhle rolí,když by měli dělat otočky a nakopávat bad-assům prdel nebo hrát emočně náročnější scény....nebo dokonce ty romantické..panečku,to bysme se všichni dokonale zasmáli ;) Lautnerovi roli prostě v pohodě věříte a při emočně náročnější scéně ve vlaku si vede opravdu výborně.Problém ovšem nastává ve chvílích,kdy minutové ticho mezi akcí vyplňuje impotetní romantické žvatlání dvou pubertálních dětiček,pomalu ale jistě si vyznávajíc lásku ( z některých dialogů se mi smíchem zcvrkl šourek ) a ke konci už je akce čím dál fádnější a atmosféra mizí odhalením tuctové pointy a Singleton už si posledních 45 minut chce jen v klidu dojet k nápisu The End.Ale jako průměrný akční thriller funguje tahle jednohubka dobře,hlavně v první půli a hodně tomu pomáhají herecká esa Maria Bello a Jason Isaacs.Na nedělní večer film zabavil a i když je průměrný ve všecjh ohledech,jeho podrůměrné hodnocení místních nadřazených elit nemůžete brát absolutně vážně.55%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborná akční oddychovka pro náctileté. Zpočátku mě trochu děsilo obsazení Lautnera, ale nakonec se docela dobře probojoval. Na Lily Collins se dobře koukalo a doufám, že se tato sympatická slečna prosadí a zahraje si v dalších filmech, protože talent má... a navíc to její atypické obočí je děsně sexy. Rovněž potěšilo obsazení Sigourney Weaver, jen škoda, že neměla více prostoru. Scénář mi přišel nedotažený - po skvělém a pomalu budovaném rozjezdu nabere film až moc velký spád a z původně mysteriozního snímku se stává jednoduchá akční řežba, jejíž vyvrcholení působilo až moc happy-endovsky. Film ale rozhodně zábavný je a pokud od toho nebudete čekat dalšího Bourna, budete spokojení. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Taylor Lautner bol nominovaný na ocenenie Zlatá malina v kategórii Najhorší herec v hlavnej úlohe. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Nathan (Taylor Lautner) sedí s Frankem Burtonem (Alfred Molina) v bistru, je možné si všimnout, že se během střihů mění hladila nápojů v jejich sklenicích. (Aknah)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama