Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (396)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je těžké vymanit se z nějaké škatulky, když jste tam pevně usazeni. Taylor Lautner se o to pokusil, ale vydal se špatnou cestou. Tohle není to pravé ořechové. On není žádný velký herec s talentem a asi zřejmě nikdy nebude. Ve Stmívání toho na hrani taky moc neměl, takže nemusel nic dokazovat, protože v podstatě ukazoval jen svoje tělo. Škoda, že neumí nasadit pořádný výraz. Tvaří se tu skoro celý film úplně stejně, parkrát se ukáže nějaká emoce nebo vycení bělostný a zářivý chrup. Ve vedlejších rolích jsou obsazení sympatičtí herci zvučných jmen. Čekala jsem něco mnohem chytřejšího s pořádnou zápletkou. Tohle je jen obyčejný thriller bez puncu originality, který zhasnul ještě než stačil vůbec nějakým způsobem zazářit. Nestalo by se nic, kdybych ho ani neviděla. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Prvních dvanáct minut jsem byl bez dechu. Tupí dialog a nejedno nesmyslné tlachání. CITÁT - Když jsem adoptovanej, tak proč je moje fotka na webu zmizelejch dětí ?........ Na scénu přijdou výbuchy, honičky, spousta otázek, ale žádné odpovědi. Na mě je to trochu moc špionážní, ikdyž to má své napětí. Vydržel jsem to do konce, ale jen tak tak. Nějak jsem třeba nepochopil scénu okolo 66 minuty. Mezi Nathanem (Taylor Lautner) a Karen (Lily Collins) se rozjede erotická scéna a chtíč zde cloumá obouma aktérama. Najednou však Karen dostane hlad, tedy chce se jít najíst. Tady mi to hlava nějak nebrala. To co následovalo, po tak zcela nelogickém rozhodnutí, už mě tak moc nebavilo. Strašně totiž miluju tyhle uměle vyvolané situace. Když však opomenu tuhle pitomou scénu i z důsledky, je to celkem slušný akční thriller. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Až skončím, budeš zodpovědný za smrt každého z tvých přátel na Facebooku !!" Tak to jsem opravdu nesmírně rád, že mě byste na téhle sociální síti hledali marně, aspoň budu moci klidně spát, pokud mě tedy nepřepadne noční můra, kde by mě unesli tajní agenti, svázali a nutili koukat na sestřih Lautnerových nejvýživnějších jakože hereckých výkonů !! ;) Nemůžu si pomoct, ale nehorázně nesympatická držka Tylora Lautnera, který se zoufale snaží vymanit z role homodlaka, která ho učinila idolem uhrovaté omladiny, mě prostě nebaví, což se s každým jeho dalším křečovitým a naivním pokusem hrát alespoň tak jako jeho prsní svaly stupňuje natolik, že mě začíná srát, což ve výsledku, když prakticky celý film nesleze z plátna, činí ze Singletonova unisex teenage akčňáku Abduction přes veškerou moji snahu velmi iritující záležitost !! Lily Collins jako Karen toho od svých zkušených hereckých kolegů taky příliš nepochytila, většinou si vystačí se dvěma výrazy tváře, její husté obočí mě navíc nutí odvracet hlavu častěji než u nejpřepálenějšího gorefestu, skutečnost, že za nejvíc sexy ženu v podobné žánrovce platí Maria Bello, která hraje hrdinovu matku, mě dokonale přesvědčuje o tom, že tady něco nehraje !! A to nemyslím jen již zmiňovaného Lautnera !! ;) Režie nikterak výjimečného Johna Singeltona, který zabodoval snad jen Čtyřmi bratry s Markem Wahlbergem, působí bezradně, stejně jako kamera jinak velmi schopného Petera Menziese Jr., patrně pouze plní Singeltonovu vizi, jejíž snímání jednomu spolu se střihem při akčních pasážích připomene poslední Seagalovky a jiná zvěrstva, kdy je snímán jako první Seagal, či jiné hovado, nebo v tomto případě Lautner, pak bůhvíčí ruka či noha a nakonec opět hrdinův obličej, přičemž nejspíš tvůrci nabyli dojmu, že nespočet zoomovaček na Lautnera upoutá dostatečně divákovu pozornost, což však snímku spíš podráží nohy, ale na druhou stranu mu rozhodně neupřete velmi svižné tempo, na čemž se měrou nejvyšší podílí Ed Shearmur se svým parádním soundtrackem, zajímavé zvraty nikterak nosného scénáře i velmi slušné herecké obsazení vedlejších rolí v čele s Alfredem Molinou v roli hodného agenta CIA Burtona, Sigourney Weaver jako psycholožkou Bennett či Michelem Nyqvistem, který se však v mých očích poněkud ztrapnil svým záporákem Kozlowem, ti totiž celý film zachraňují coby průměrnou, byť s přivřeným okem, akční jednohubku zacílenou na hodně mladého diváka, což tvůrci zcela prvoplánovitě nezapomínají několikrát připomenout, i když možná spíš sami sobě, prostřednictvím různých ne zrovna podařených hlášek a odkazů.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdy se vám poštěstí vidět film, v němž se Nyqvist tváří, jako by přemýšlel, kde nechal cestovní pas a unaveně působící Ripleyová těká očima po facehuggerovi, aby se na ni přisál a ukončil to trápení? Neříkám, že by mohl Singleton dostávat do limbu indické kobry, ale jeho akční jízda pro diváky MTV a čtenářky Brava postrádá zábavnost, atraktivitu i napětí. Ono taky postavit snímek na vepřovce Lautnerovi, který půlku filmu probulí a druhou má výraz chovance z ústavu pro slabomyslné, kterému zrovna vyspravili chrup, zavání pokusem o profesní sebevraždu. Ale abyste si nemysleli, že jsem vůči němu zaujatý - třeba v Twilightu, když na sebe navlékne ten vlčí kostým, vrčí a běhá po lesích kolem městečka Forks, není zas až tak špatný.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Singleton nikdy neuměl a píši to prakticky u každého jeho filmu a pokud se spojí s Lautnerem (který do kin láká malé holčičky jak děda v parku s pytlíkem...bonbónů) díru do světa tím rozhodně neudělá. Špiónský příběh -o mladíkovi jehož tatík je tajný agent- je směšný, herci příšerní -bohužel ani Ripleyová se moc nepředvede- a o akci ani nemůže být řeč (moc jí není a když už je, tak by bylo lépe, kdyby nebyla). Díky nechci. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. sprna 2011 v Sydney. (BMW12)
  • Když Nathan (Taylor Lautner) chatuje s Marisou na webové stránce pro pohřešované děti, dopustí se gramatické chyby v anglické verzi slova "zmizel". Napsal totiž "dissapeared" místo "disappeared". (hansel97)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama