Reklama

Reklama

Společně vytrváme - členové Bratrstva neohrožených

(TV film)
  • Česko Skutečné bratrstvo neohrožených (více)
USA, 2001, 74 min

Režie:

Mark Cowen

Kamera:

Steven Wacks

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.), Jiří Ptáčník (vypravěč), Wilhelm Brückner (a.z.)

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1942 zformovala americká armáda dobrovolnický výsadkový pluk pro boj v týlu nepřítele. V útvaru byla rota vojáků, kteří se ocitli v přední linii války v Evropě. Seskočili v Normandii v den D, bojovali za osvobození Nizozemska, udrželi frontovou linii v bitvě v Ardenách v tzv. Bitvě o výběžek a obsadili Hitlerovo Orlí hnízdo. Tato rota utrpěla jedny z největších válečných ztrát. Byli to muži z Bratrstva neohrožených, 506. výsadkového pluku 101. vzdušné výsadkové divize. Toto je příběh skutečných hrdinů, kteří se stali předobrazem dnes už kultovního seriálu Bratrstvo neohrožených. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Tempest 

všechny recenze uživatele

Jelikož seriál patří mezi mé oblíbené kousky, tak jsem si nenechal ujít i dokument o skutečném bratrstvu neohrožených. Asi jej nemá cenu vidět bez shlédnutí seriálu, vzpomínky jednotlivých členů v podstatě chronologicky kopírují jeho děj. I po letech je na těch starých pánech vidět, jak to bylo těžké a jaké šrámy na duši i na těle jim válka zanechala. Je to spíše takový bonus k seriálu, ale stojí za to ho vidět. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Síla tohohle dokumentu spočívá ve faktu že vše vyřčené znáte ze seriálu, to nicméně neubírá na intenzitě prožitku, právě naopak. Nechápu že tenhle dokument není součást celého seriálu jako závěrečný díl. Výpověď hrdinů z roty E je i po letech stále emotivní a silná. Konečná věta nakonec přivodila slzy. Vynikající prace. ()

Reklama

r3musko 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument, ak sa chcete dozvedieť viac o seriáli Band of Brothers. Polovicu tvoria historické súvislosti a druhú polovicu rozhovory s hlavnými hrdinami - tými o ktorých je hraný seriál. Prezrádzajú zaujímavosti, ktoré sa do seriálu nedostali, alebo hovoria o skutočnostiach ktoré boli sfilmované. Ak sa vám páčil seriál, je to fajn doplnok. Odporúčam pozrieť po dopozeraní seriálu. 9/10 ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

,,Dědo, byl jsi válečný hrdina ?" ,,Ne, ale sloužil jsem v rotě plné hrdinů." (Richard "Dick" Winters - Velitel roty E) Vynikající dokument který přináší rozhovory s členy 506. praporu, 101. výsadkové divize, roty E. Známé jako Bratrstvo neohrožených. Pro každého fanouška seriálu prakticky povinnost. Silně emotivní sledování jak veteráni vzpomínají na svoje zážitky ve válce. Jak se denně setkávali se smrtí a denně přicházeli o kamarády. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No vzhledem k tomu, že tenhle dokument poskytl rozhovor přímo účastníků roty E, tak mi to přišlo hodně narychlo spíchnuté. Přišlo mi to takové zkratkovité. Myslím si, že tihle pánové měli dostat větší prostor. Mělo to trvat přes dvěhodiny, mělo se víc vzpomínat na průběhy bitvy, mělo se víc vzpomínat na kamarády padlé, zesnulé i ty živoucí. Prostě tomu k dokonalosti něco chybí. Místo dokumentu dopručuju spíš knížku od Stephena E. Ambrose ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama