Reklama

Reklama

Napříč Kanadou

(neoficiální název)
  • Norsko Canada på tvers med Lars Monsen (více)
Norsko, 2005, 180 min

Obsahy(1)

Dobrodružný dokument o cestě Larse Monsena severskou divočinou od pobřeží Kaktoviku v Severní Aljašce k pobřeží Goose Bay v Quebecu, kterou překonal pěšky, na lyžích, kánoí nebo se psím spřežením. Na cestě byl 947 dní a zdolal 8252 km. (Dragoni)

Recenze (9)

vander19 

všechny recenze uživatele

Žiaľ videl som len tú skrátenú verziu a prišla mi dosť kostrbatá, až po polovici sledovania som tu na CSFD zistil, že vlastne má mať až 180minút a došlo mi to. Inak je to krásny dokument a neskutočnej ľudskej statočnosti, vytrvalosti a zobrazuje aj to ako sa vedia ľudia s láskou starať ku zvieratám. Prežiť v tak nízkych teplotách ako náš dobrodruh, to vyžaduje vysoký stupeň odvahy. Len som mal pri niektorých záberoch trochu zmiešané pocity, napr. zastrelenie medveďa.... ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Taková one-man-show udělej si sám aneb 2 roky a 7 měsíců ve 180 minutovém sestřihu. Tomu chlapovi smekám. Přejet Kanadu sám se psy, někdy pěšo, musí být na psychiku (nejen) zátěž a když přičtete mnohonásobné setkání s medvědy, vlky nebo mrazem spojeným s improvizací na hranici života a smrti, nechápu jak je možné tohle zvládnout. A dokument? Je mi nad slunce jasné, že s tím natočeným materiálem asi víc dělat prostě nešlo. Uvidíte pohled na expedici očima autora a hlavního aktéra v jedné osobě. Má to své kouzlo, všem doporučuji. 85% = 4/5 ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zkrácenou 50 minutovou verzi. Je to sice skoro až neúcta narvat necelé 3 roky dřiny a dobrodružství do bezmála hodinového dokumentu, ale na druhou stranu, je asi ukázáno to nejzajímavější, takže se nemáte šanci nudit. No a před Larsem Monsenen a jeho psí smečkou nezbývá než smeknout. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama