Reklama

Reklama

Napříč Kanadou

(neoficiální název)
  • Norsko Canada på tvers med Lars Monsen (více)
Norsko, 2005, 180 min

Obsahy(1)

Dobrodružný dokument o cestě Larse Monsena severskou divočinou od pobřeží Kaktoviku v Severní Aljašce k pobřeží Goose Bay v Quebecu, kterou překonal pěšky, na lyžích, kánoí nebo se psím spřežením. Na cestě byl 947 dní a zdolal 8252 km. (Dragoni)

Recenze (9)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zkrácenou 50 minutovou verzi. Je to sice skoro až neúcta narvat necelé 3 roky dřiny a dobrodružství do bezmála hodinového dokumentu, ale na druhou stranu, je asi ukázáno to nejzajímavější, takže se nemáte šanci nudit. No a před Larsem Monsenen a jeho psí smečkou nezbývá než smeknout. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Žiaľ videl som len tú skrátenú verziu a prišla mi dosť kostrbatá, až po polovici sledovania som tu na CSFD zistil, že vlastne má mať až 180minút a došlo mi to. Inak je to krásny dokument a neskutočnej ľudskej statočnosti, vytrvalosti a zobrazuje aj to ako sa vedia ľudia s láskou starať ku zvieratám. Prežiť v tak nízkych teplotách ako náš dobrodruh, to vyžaduje vysoký stupeň odvahy. Len som mal pri niektorých záberoch trochu zmiešané pocity, napr. zastrelenie medveďa.... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Taková one-man-show udělej si sám aneb 2 roky a 7 měsíců ve 180 minutovém sestřihu. Tomu chlapovi smekám. Přejet Kanadu sám se psy, někdy pěšo, musí být na psychiku (nejen) zátěž a když přičtete mnohonásobné setkání s medvědy, vlky nebo mrazem spojeným s improvizací na hranici života a smrti, nechápu jak je možné tohle zvládnout. A dokument? Je mi nad slunce jasné, že s tím natočeným materiálem asi víc dělat prostě nešlo. Uvidíte pohled na expedici očima autora a hlavního aktéra v jedné osobě. Má to své kouzlo, všem doporučuji. 85% = 4/5 ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama