Reklama

Reklama

Mise Antarktida: Varování světa

  • Kanada The Antarctica Challenge (více)
Kanada, 2009, 52 min

Režie:

Mark Terry

Scénář:

Mark Terry

Hrají:

Mark Terry (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

To, co se dnes odehrává na Antarktidě, ovlivní zítra zbytek světa. Jasnými známkami jsou změny počasí a snižování počtu mořských živočichů. Režisér Mark Terry vede expedici, která šokuje a překvapuje svými vědeckými poznatky. Příroda a krajina sedmého kontinentu se dramaticky mění. Tento poutavý dokument se zaměřuje na dnešní environmentální problémy, jako jsou například tučňáci „sebevrazi“, kteří opouštějí svá hejna a vydávají se do vnitrozemí, nebo tuleni oslepení UV zářením. Cílem výpravy je dosáhnout toho, aby svět přestal tato šokující fakta ignorovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Terva 

všechny recenze uživatele

Opět jeden dokument, který zatajuje, že čím víc budou ledovce tát, tím větší bude globální zima. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Posledných 100 rokov vedeckých pozorovaní Antarktídy zhrnutých do 52 minút jasne dokazujú dopady globálneho otepľovania. Krásne zábery z Antarktídy sa miešajú so skrytým varovaním pre ľudstvo. Je treba si ho uvedomiť. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Průměrný Antarktický dokument, který prezentuje současný stav ledovců a jejich obyvatel (převážně tučňáků a hmyzu), společně se spoustou statistik, které jsou ovlivněny oteplováním prostředí(ozonová díra) s nadměrným tání ledovců a tím pádem i jejich ústupu a otevírání krajiny novým organismům. Další z dokumentů, kde se jen okrajově zmíní o cyklech doby ledové, kterou zastiňuje globální oteplování způsobené člověkem. Lepší 3 *. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama