Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina příběhu založeného na skutečných událostech, agent Kelly, zahajuje vyšetřování případu vraždy všeobecně váženého profesora. Brzy se ukáže, že řada amerických univerzit je namočená v tajně organizovaném mezinárodním komplotu, který probíhá už několik desítek let. Stopy vedou na Tchaj-wan, kde Kelly s pomocí vdovy, která co na srdci, to na jazyku, a podivného špiona přijde na to, že vražda profesora vůbec není ojedinělým případem a že v pozadí celé záležitosti stojí nejvyšší kruhy. (Film+)

(více)

Recenze (4)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nepodařený pokus o politický thriller. Klasický americký ignorat, agent FBI (!), jede pracovně na Tchaj-wan, aniž zná slovo čínsky. Ohání se služebním průkazem FBI a na lokály pokřikuje anglicky jako kdyby byl někde v Chicagu, odkud i pochází. ()

PetrC. 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný a zajímavý exkurs do moderní taiwanské historie, ale jinak spíše podprůměrný snímek. Na druhou stranu co bychom za 6 miliónů chtěli. Každopádně propadák to není a zhlédnutí tohoto filmu určitě mnoha lidem pomůže rozšířit obzory. 46 % ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Člověk z toho cítí, že je to mířené na americké publikum (skrz hlavní postavu agenta bojujícího za lidská práva bezhlavým způsobem) a že pro nás ze zbytku světa se to trošku mine účinkem, ale jinak je to docela dobrá míchanice postavená na převařených novodobých taiwanských dějinách. Filmek drží pozornost, je zajímavý v mnoha směrech, občas kroutíte hlavou nad bezhlavostí hrdiny a občas vás zamrazí při zobrazování některých praktik. Není to dokument, není to zobrazení skutečných událostí - je to srozumitelná zpráva o historii pro americké publikum, a záživná (a nelze ani říci, že nepravdivá). ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

bezhlavé hrdinské počínanie hlavnej postavy po chvíli prestane baviť, otázky ľudskosti sa dali položiť aj inak a to, že film je asi z 20. cenovej skupiny je proste vidno... inak to ale nie je zlé... len mierne nezáživné... dejiny Taiwanu sa určite dajú podať aj zaujímavejšie... 5/10 ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama