Reklama

Reklama

Vyměřený čas

Trailer 2

Ve světě, kde se neplatí penězi, ale časem, můžete buď žít věčně, nebo záhy zemřít. Justin Timberlake a Amanda Seyfried září v hlavních rolích akcí nabitého závodu s časem o muži křivě obviněném z vraždy a jeho pokusu svrhnout zkorumpovaný systém, ve kterém musí bojovat o vlastní život, protože každá vteřina se počítá. (Magic Box)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (2 096)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol má na svém kontě dva superbijáky, Obchodník se smrtí a především Gattaca mě dokázali nadchnout a když k tomu přidám i jeho práci na scénáři Truman Show, jsou jeho zásluhy v mých očích mimořádně vysoké. Simone sice nebyl film, o kterém by se dalo hovořit v superlativech, ale pořád šlo o velmi slušnou a jednoznačně nadstandardní záležitost. Vyměřený čas je naproti tomu po všech stránkách sešupem kvality, jaký se vidí jen málokdy. Zvlášť bolestně to vynikne ve srovnání se žánrově i tématicky spřízněnou Gattacou. Gattacu bych označil za kultivovaný a chytrý kousek, tohle je banální plytká hollywoodština bez špetky logiky, kde se plně shodnu v hodnocení i komentáři např. s Radkem99. Pravda, je to natočené v rychlém tempu a s nezpochybnitelným režijním profesionálním standardem, má to, nechci říct, kvalitní, ale aspoň pohledné herce v hlavních rolích, já tomu tedy se zamhouřenýma očima druhou hvězdičku nechám, především s ohledem na Niccolovy předchozí zásluhy. Ale opravdu s těžkým srdcem, protože ten film je prostě, řečeno na plná ústa, blbej. Celkový dojem: 30 %. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Novější sci-fi podívanou prostřenou Andrewem Niccolem, jsem hltal naplno a 109 minut utíkalo rychleji, než životní čas Justina a Amandě. ORIGINÁLNOST, hudba, výprava, myšlenka, která vleze pod kůži a nepustí ani v dalších projektech. Dobrá filmařina. Andrew Niccol, který nepoužil přehnanost a soustředil se především na herecké výkony, než na triky. Kamera je fascinující a barevností detaily ve všech směrech skvělé. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMÁM ČAS LÁMAT SI HLAVU TÍM, JAK K TOMU DOŠLO. JE TO TAK, JAK TO JE. JSME GENETICKY UPRAVENI TAK, ABYCHOM.....“ /// Čas nad zlato (a patrně i nad sůl...). Období lidstva, ve kterým se cena života neustále zvyšuje a ,,Darwinovští“ kapitalisté jsou zase o krok dál. A v tomhle bordelu Will potká Henryho (neboj, ,,teplej“ večírek nebude...), kterej mu dá celý století (času vole.). ,,NEPROMARNI MŮJ ČAS!“ (..jsem to říkal...) To by ovšem znamenalo.... obrat je o všechno co mají!.... Hodně dobrej námět na zpracování (ale i na zkurvení). Připomíná mi futuristický Equilibrium či ,,vědeckej“ Ostrov. Postupně jde všechna ta nadčasová myšlenková moudrost do pozadí (do prdele není ten správnej výraz...), ale naštěstí se film nemění v lacinou gangsterku ve stylu Bonnie a Clyde (řízlou Jurem Jánošíkem). Já se bavil. I díky napětí, akci a těm několika myšlenkám. Pro mě asi dosud nejsympatičtější Timberlake a další zajímavej C. Murphy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem členem Komunistickýho svazu mládeže. 2.) Nejsem schopnej pochopit otázku: ,,Co se dá koupit za 59 let?“. 3.) Thx za titule ,,channina“, ,,Xeetty“ a ,,radmas“. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Taková jména jako Seyfried, Pettyfer, Wilde a Murphy tak ohromila, že zazdí i tu jednu malinkou chybičku - Timberlakea. Do jeho role bych si uměla představit hned několik lepších a oslnivějších herců, takhle se mi zdá, že na to zkrátka nemá, aby utáhl celý film a navíc mě stále ještě nepřesvědčil, že umí hrát. Každopádně se dal snést, když jsem si všímala především příběhu a ostatních herců, skvělému zážitku nic nestálo v cestě. Místo penězi se platí časem a to už samo o sobě zajišťuje akční a docela drsnou podívanou. Tím zběsilým utíkáním mi to připomínalo Správce osudu, ale to je asi jediné pojítko. Jinak je tohle více nabité akcí, napětím a já vlastně nemám moc co vytknout..Scéna s Olivií Wilde, kdy běží vstříc synovi,aby jí dal trochu času a SPOILER nakonec to nezvládne, mě vážně dojal. 4,5*. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Život se má žít, ne přežít. Klasická hollywoodská báchorka ve stylu Bonnie a Clyde obtěžkaná hutnými myšlenkami o fungování současného světa. Na Niccola je to sice v součtu slabší kousek, ale pro většinu konkurence je to silný nadprůměr. Výborné obsazení dělá hodně. I pitomý Alex Pettyfer hraje jak ďábel (a pořádnou svini) a Justin Timberlake definitivně vystupuje ze škatulky popového zpěváka do regulérních hereckých vod. A Olivia Wilde letos vyfasuje cenu za nejvíc sexy padesátnici. Mytologická dloubačka do žeber politiků a "samozvaných strážců" našeho světa. Nemám čas. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (29)

  • Zbrane, ktoré používajú strážcovia pri zastavovaní Willa (Justin Timberlake) sú STEYR AUG Bull-Pup Assault Rifle. (Johnny.ARN)
  • Natáčení choulostivých scén okomentovala Amanda Seyfried (Sylvia Weis) slovy: „Justin byl opravdu super. Přišel na plac poté, co dotočil film Kamarád taky rád, kde měl sex prakticky každý den. Dá se říct, že byl ve formě." (Sufferer)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama