Reklama

Reklama

Max se zotavuje z traumatické nehody, a tak vezme alespoň práci bezpečnostní noční stráže v otcově obchodním domě. Právě tehdy se mu začne zjevovat v tamních zrcadlech mladá žena. Max si není jistý, jestli jsou jeho vize vedlejším efektem prášků na spaní nebo jestli jsou skutečné. A tak si začne všímat všech detailů ženy v zrcadle. Jenže pak se jednoho dne ukáže, že několik zaměstnanců obchodu zemřelo a Max je podezřelý z jejich vraždy. Musí s pravdou ven – tedy, že v obchodě straší duch v zrcadlech – jen tak může dokázat svou nevinnu a zastavit řádění přízraku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

(Může obsahovat spoilery) Mirrors 1 byla vcelku povedena oddychovka se zajímavým závěrem, ale druhy díl nenavazuje, jak by se dalo ze závěru prvního očekávat, ale jde svou vlastní cestou. A musím říct, že jsem ten film nepochopil vůbec. Topí se to v totálním klišé, přehrávání herců, špatném příběhu a neskutečné nelogičnosti. Po shlédnutí si říkám o co té Eleanor vůbec šlo? O odplatu asi ne, pac proč chtěla zmrzačit Maxova otce jsem v tom případě vůbec nepochopil, ten s ní neměl naprosto nic společného. Na závěr když se sám hlídač udá tak pokud o ničem nevěděl tak to byl dostatečný trest, tak proč ten dovětek, nehledě na to proč ho tedy nezabila už na začátku. Potom celé to vysvětlení proč ji Max vidí v zrcadle jsem taky jako nějak nepobral, bylo to vysvětleno tak, že byl v kómatu a tím získal nějakou speciální vlastnost mluvit s mrtvými, což je wtf páč evidentně Eleanor viděli i všichni ostatní a nakonec i její ségra, tak co tohle je za hrozný bullshit. A vůbec proč ten mini příběh o Maxově snoubence vůbec ve filmu je, nemá absolutně žádný význam. K tomu se na plátně objeví ještě dvojice totálně dementních poldů, kteří by nevyřešili vraždu ani kdyby jste ji spáchali před jejíma očima. Jo a mimochodem, pokud jsem to pochopil dobře tak se vám nemůže nic stát když se do zrcadla nedíváte, tak kde je do háje problém to za prvé, za druhé ani tohle pravidlo scénáristé jaksi nedodržují, tak já vážně nevím. Po příběhové stránce je to na minimálně kopanec do zadku. Mno a jak jsem zmínil na začátku přehrávání herců je neuvěřitelné a charakterově jsou naprosto nesympatičtí. Takhle se prostě horor dělat nemá, dávám jednu hvězdu za počáteční scénu jedení střepů, jinak je to shit neskutečný. P.S. Proč musí být v každém novém hororu nějaká nahá scéna, ne, že by mi to vadilo, ovšem to je asi tak jako by tvůrci sami řekli: Ten film stojí sice za hovno, ale ta erotická scéna diváky přiláká. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Frederik Wiedmann: 1. Main Title (3:30) ,2. Kayla (1:48) ,3. Slice (2:29) ,4. Alive (2:03) ,5. Run! (1:59) ,6. Who is Henry Schow? (2:01) ,7. Eleanor's Lament (3:33) ,8. Keller Returns (1:27) ,9. Suspicious (2:16) ,10. Loosing Her Up (2:04) ,11. The Murder (1:24) ,12. Want a Slice? (2:37) ,13. At Henry's House (1:18) ,14. A Corpse in the Basement (1:07) ,15. Car Crash (1:21) ,16. Max's Theme (1:24) ,17. Broken Glass for Dinner (1:24) ,18. Nightmare (1:04) ,19. Revenge (1:28) ,20. Arriving at the Crime Scene (1:07) ,21. Reflection (1:20) ,22. In the Basement (3:01) ,23. Mirror Syndrome (2:13) ,24. Breaking Glass (1:01) ,25. It's Over (1:19) ,26. Mirrors II (4:04) , ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Důvěrně známý svět zrcadel, ve kterých se dennodenně sledujeme a která mají v daném žánru nezanedbatelný potenciál, je zbaven svých pravidel a solidní jízda může začít. Jenže, jak vidno, už samotná jednička od hororového specialisty Ajy nebyl kdovíjaký zázrak. Ani tady nebude výsledek diváka nějak zvlášť hladit po srsti. I když.. Nechci být nějak oplzlý, ale jen třeba osa Christy Carlson Romano – koupelna – voda je naprosto odzbrojující.. jinak ale průměr všech průměrů a trestuhodné zakopání talentu Nicka Stahla pod postel. Nicméně to nezačíná vůbec špatně. Tvůrci dokáží držet atmosféru a napětí na slušných hodnotách (a nabízí solidní likvidace jednotlivých postav), s přibývajícím časem a druhou detektivní polovinou ale šlápli úplně vedle. Může za to zejména odfláknutý scénář, absence nápadů a viditelně mizerné vedení herců (třeba u už tak špatné Emmanuelle Vaugier). Poslední čtvrthodina směřující k hororovému suterénu je už úplnou beznadějí, která nejednou donutí k nechtěnému smíchu.. škoda, slušný rozjezd by tu byl!! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Méconnaissance - Nikdo neuvidí v zrcadle nic, co není součástí jeho samého ani věci, které si myslí, že vidí...... Jenna ( Christy Romano ) je kočka a je jí škoda, ztratil bych pro ni i hlavu. Ale ve filmu je i víc pěkných žen. Mám rád tento druh hororů, umírají zde totiž ti, co si to zaslouží. Bohužel, aby to mělo nějaký počátek, musí umřít i minimálně jedna kladná postava - a příběh může začít. V tomto snímku se mstí postava kterou hraje Stephanie Honoré Sanchez ( Eleonora ) a to docela krvavě, ale ne zas tak násilně. Pěkný horůrek, který jde ve stopách ( zrcadlech ) svého předchůdce. Má to i docela povedený konec. Došlo to tak daleko, že když se podívám do zrcadla, tak už si nejsem jistý, co je vlastně skutečnost. Ve filmu si zahrála i Emmanuelle Vaugrér a to postavu Elizabeth. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tohle si parádní jednička Zrcadel Alexandre Aji ale vážně nezasloužila. Přesně tomuhle já říkám filmové parazitování. Tohle pokračování totiž jen čistě zneužilo kvalit a poměrně slušného ohlasu svého předchůdce, vypůjčilo si z něj hlavní téma „funkčnosti“ Zrcadel a šlo se na věc, ovšem vzniklo něco tak nehorázně špatného, že celý ten původní výborný nápad kolem zrcadel je zde totálně pohřben a jakákoliv jejich další budoucnost je již silně nejistá. Zatímco totiž první Zrcadla fungovali především jako ultranapínavý a silně atmosférický originální thriller s hodně výrazným výborným vizuálem, dvojka má vyloženě televizní parametry, s mizernou, nudnou a nezáživnou zápletkou, tuctovým závěrem, nulovou atmosférou a napětím a s plochými hereckými výkony. Jediné, co zde tedy stojí za zapamatování a za pozornost, jsou parádní kozy Christy Romano a následně její vážně brutálně zpracovaná smrt ve sprše, to je fakt velká paráda, jinak je ale celý film zralý na odpad, na mě z něj nezafungovalo a nezapůsobilo už opravdu vůbec nic jiného, takže takhle vážně ne! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od listopadu do prosince 2009, a to především v Baton Rouge v americkém státě Louisiana. (Terva)
  • Keď sa Jenna (Christy Romano) otáča pred zrkadlom a začne sa vyzliekať, vidno jej spodnú bielizeň. Hneď v ďalšom zábere ju už na sebe nemá. (kubqo)

Reklama

Reklama