Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou přinesla kořenářka starému králi zvláštní rybu. „Kdo ji sní, porozumí řeči zvířat“, řekla. Kousek ryby, i přes přísný zákaz, snědl mladý králův sloužící Jiřík. Král ho za to potrestal a poslal ho do světa, aby mu přivedl nevěstu, krásnou Zlatovlásku. Klasickou pohádku K. J. Erbena zná v Čechách, na Moravě a ve Slezsku snad každé malé dítě. Tato pohádka patří k těm nejmilovanějším už od roku, kdy se na našich obrazovkách objevila poprvé. Písničky napsali Angelo Michajlov a Eduard Krečmar. Zlatovlásku si zahrála Jorga Kotrbová (zpívá Jitka Molavcová) a Jiříka Petr Štěpánek. (Česká televize)

(více)

Recenze (329)

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Pohádkové téma krásné, Červená Lhota krásná. Ale málo platné, přeslazený Štěpánek a dost otřesná princezna Kotrbová a ještě k tomu ty chemlonové vlasy. Cukerín na mne kapal ze všech stran a přebil všechno kladné. A melodie, které se mi kdysi líbily, při dalším koukání už byly vlezlé a texty jemně řečeno - hloupoučké. Fakt, tohle ani Pešek, Tříska, Holý a Rosůlková nemohli svým mistrovstvím vytrhnout. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát původně tomu filmu 3 hvězdičky, jenže pak jsem si uvědomila, že to je PRAVÁ POHÁDKA se zámkem, princeznou, hodným králem a zlým králem. Je to pohádka bez lítajících příšer, draků a čertů, zkrátka pohádka pro děti i dospělé. Vždyť to má tolik krásné hudby a pěkných písniček, z některých se staly evergreeny (Líbí mě se líbí...) Ne všechny supermoderní pohádky se dětem líbí. Děcka duše je stejná a pokud se nepřikrmuje absurditama, pak náhled je stejný ať se píše rok jakýkoli. Jedině co mě rozesmálo byla mrkající mrtvola (Jiřík leží na marách a prostě pevně zavřená víčka neustál). Ale toho si samozřejmě dítě nevšimne. Paní režisérka JANEČKOVÁ natočila milou pohádku. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Na této Zlatovlásce je hodně vidět nízký rozpočet. Přesto jsem ale cítila ten správný nádech pohádkovosti a Jiříkovi jsem pořádně držela pěsti. Jasně, člověk se pak musí přenést přes spoustu věcí, jako třeba přes to, že se na Červenou Lhotu nedostaneme jinak než lodí, i když je ve všech záběrech vidět most a další... Ale i tak film stojí za zhlédnutí :) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle jsem měla jako malá strašně moc ráda...ty loutky alá zvířátka (zlatá ryba, mravenci a moucha), živá a mrtvá voda...sbírání perel...úžasné.. a ty písničky neměly chybu. A nejlepší bylo, když Jiřík poprvé ochutnal hada a slyšel všechny zvířata, husy, mouchy..atd..Páni měla bych se na ni zas podívat, až bude v telce. Prostě výborná česká pohádka (teda na pyšnou princeznu nemá no:)). ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Zlatovlásku jsem neměl nikdy moc rád v žádné podobě a tahle filmová verze tomu moc nepřidala. Absolutně mi nesedlo obsazení. Nevýrazný princ, nehezká princezna a přímo strašidelný král v podání Jiřího Holého (zahrál to ale skvěle) mě spíše odrazovali. Písničky mně taky moc nebraly, a proto hodnocení skončí u slabých tří hvězd. Alespoň na průměr to vytahuje klasický Erbenův příběh s pěkným poselstvím. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Rybáři hovoří o zámku na jezeře, kam nelze dojít po souši. Zámeček Červená Lhota ovšem je dostupný přes dvouobloukový most. (Robbi)

Reklama

Reklama