Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice zdařilí špionážní seriál, který celou Nikita záležitost vzal z jiného konce a udělal jen dobře. Obě ústřední děvy jsou sympatické a pohledné. I když jsem se občas bavil tím, jak Maggie Q chodí prvoplánovitě obnažená ve svém loftu (ne, že by mi to nějak vadilo). Shane West hraje drsného a rozpolceného týpka velice dobře, takže proč ne. Jen první série byla docela dost ukončena, takže by mi ani nechyběla další. ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Na Nikitu v podání Maggie Q jsem si musel dlouho zvykat, ale nakonec jsem to překousl. Ono je totiž docela těžké uvěřit 30kg holce všechny ty rvačky a přestřelky... ;) Scénáře jsou velice jednoduché, akce občas mírně zmatená, ale mohlo to dopadnout mnohem hůř. Naštěstí to alespoň zachraňuje dobrá hudba a fakt, že je to zatím díl od dílu lepší, což mi 2. série jen potvrdila. Nikitu beru jako moje malé tajné guilty pleasure... ;) ()

Reklama

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Jsem za Nikitu rád, jednak protože slušných akčně-špiónážních seriálů moc není a také kvůli hlavní roli pro Maggie Q. Zásadní problém Nikity je, kromě nepříliš nápaditého děje některých epizod, fakt, že se seriál bere extrémě vážně. Absence humoru a alespoň malé nadsázky sráží Nikitu minimálně o třídu níž. Vážně míněné dialogy pak působí neuvěřitelně uměle a jsou k smíchu. Přesto jsem byl s první sérií spokojen, ale překopání děje a ztráta tempa na začátku druhé sérii byli pro Nikitu vražedné. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Po počáteční averzi musím uznat, že to zas tak špatný seriál není, některé díly mají zajímavou zápletku. Líbí se mi obsazení šéfa a Alex, co ovšem snáším těžce je Nikita v podání Maggie Q a zejména bezcharakterní Michael v podání nijakého S. Westa... BirkHoff je také k zasmání.... Na jedno zkouknutí je to ale fajn špionážní seriál, u kterého se nesmí moc přemýšlet (na to, že je to supertajná organizace tam mají nováčci nějak moc volný režim...). V každém případě dávám přednost stylové kanadské melancholii bez kompromisů. ()

Fevas 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že z původní Nikity jsem viděla zhruba dvě epizody a nijak mě to nezaujalo. Naopak tohle provedení mě zaujalo už od prvního dílu a všichni víme, že ty bývají nejslabší. Hvězdička Lyndsy díky tomuhle seriálu pořádně stoupla, ale stejně tak podala úžasný výkon Melinda a její role záporačky Amandy. Akce a napětí zde rozhodně nechybí. A co má být, že některé díly trochu dějově pokulhávají? Všechny seriály takové epizody přeci mají. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Maggie Q je první herečkou asijsko-amerického původu, která hraje v americkém televizním dramatickém seriálu hlavní roli. (Fevas)
  • Seriál si vypůjčil některé motivy a postavy z kanadského seriálu Brutální Nikita z 90. let. Tři hlavní postavy mají dokonce i stejné jméno. Jedná se o Nikitu, Michaela a Birkoffa. Postava Percyho se v kanadském seriálu jmenovala Šéf (ang. Operations), postava Amandy Madeline. Tajná vládní organizace se nejmenovala Divize, ale Sekce 1 (angl. Section 1). (Shaman::..)
  • Kasting pre Maggie Q (Nikita) prebiehal vcelku rýchlo. Chceli totiž krásnu ženu, ktorá dokáže bojovať a aby diváci uverili, že dokáže držať ozajstnú zbraň. Pre túto rolu teda bola perfektná. (challik)

Reklama

Reklama