Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

spygirl 

všechny recenze uživatele

Po počáteční averzi musím uznat, že to zas tak špatný seriál není, některé díly mají zajímavou zápletku. Líbí se mi obsazení šéfa a Alex, co ovšem snáším těžce je Nikita v podání Maggie Q a zejména bezcharakterní Michael v podání nijakého S. Westa... BirkHoff je také k zasmání.... Na jedno zkouknutí je to ale fajn špionážní seriál, u kterého se nesmí moc přemýšlet (na to, že je to supertajná organizace tam mají nováčci nějak moc volný režim...). V každém případě dávám přednost stylové kanadské melancholii bez kompromisů. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kto čakal seriál v štýle Bessonovej Nikity a kritizoval, že sa výsledok nesie v úplne inom duchu, bol trochu naivný. Nová Nikita pritom pôvodnému filmu nemá prečo robiť hanbu, nakoľko sa ním inšpiruje minimálne a rovnakou mierou čerpá z predošlého seriálu. Výhoda je však v tom, že celú zápletku posúva od začiatku do odlišnej roviny. Dôvodov prečo sa jej zo všetkých strán dostalo prevažne pozitívnej odozvy je viac - výborný casting, dostatok akčných scén, napätia a zvratov. Dialógovo to miestami trochu drhne a niektoré dejové kľučky zaváňajú zjednodušovaním ale napriek tomu ide o na žánrové pomery inteligentnú záležitosť, ktorá diváka výrazne nepodceňuje. Aj keď ide vlastne len o adrenalínovú zábavu, kvalitnejší akčno-špionážny seriál tu nebol asi už od Aliasu a preto som ochotný trochu prižmúriť oči. Prvú televíznu verziu totiž predčí po všetkých stránkach. A keď mi po úplnom finale došlo, ako veľmi mi bude táto zostava chýbať, objektivita musela ustúpiť subjektívnym pocitom. ()

Reklama

gauron666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se zas tak moc nepovedlo, i když? Starší nikita na tom o moc lépe nebyla, (nemyslím film ten je vcelku slušný). Jelikož, mám slabost pro Maggie Q, tak jsem to prubnul. A výsledek? Ostatní (křoví) herci, bída, čest výjímkám, někdy ty kulisy vypadaly jak z papíru a příběh? To už tu bylo snad tisíckrát, takže body za origanalitu také nic. Říkám nebýt Maggie (která je tady hubená jak lusk to ona je, ale skoro vždycky:) tak bych to stopnul po 2 dílech, ale furt si tak nějak říkám: tak co, vyděl jsem už větší blbosti né?:-). Dodatek: Takže dropnuto po pár dílech. Zjištení, že to vlastně ani není o Nikitě (tedy o Maggie), ale z větší části o nějaké přihlouplé pubertačce, která tam furt otravuje se svým příběhem, který mě teda vůbec nezajímá, jsem to odpískal, to nestojí za ztrátu času. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

SEASON I. - K seriálu jsem se dostal čiště náhodou, ale ihned, co jsem viděl postery a přečetl pár komentářů s kladnými reakcemi, řekl jsem si, že to zkusím. A udělal jsem zatraceně dobře. Nikita je podle seznamu letošních seriálů nejakčnější a po zhlédnutí první řady to musím jen potvrdit. Ve dvaadvaceti dílech nám Maggie Q servíruje skvělé osobní souboje, přestřelky a dobrý příběh v jednom. I když ze začátku, tak prvních šest sedm dílů, jsem měl trochu problém tomu přijít na chuť, od nějakého osmého dílu to byla perfektní jízda se spoustou zvratů a akce. Navíc Maggie se na tuto roli skvěle hodí, je smrtící a sexy zároveň. I další herci vynikají, třeba Shane West, sexy Lyndsy Fonseca nebo Xander Berkeley. I když se tam celkem dost často objevovaly drobné blbůstky a vše bylo vždy dokonale načasované, i přes to všechno jsem velmi spokojen a už těším na další řadu. 80%. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice zdařilí špionážní seriál, který celou Nikita záležitost vzal z jiného konce a udělal jen dobře. Obě ústřední děvy jsou sympatické a pohledné. I když jsem se občas bavil tím, jak Maggie Q chodí prvoplánovitě obnažená ve svém loftu (ne, že by mi to nějak vadilo). Shane West hraje drsného a rozpolceného týpka velice dobře, takže proč ne. Jen první série byla docela dost ukončena, takže by mi ani nechyběla další. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Kasting pre Maggie Q (Nikita) prebiehal vcelku rýchlo. Chceli totiž krásnu ženu, ktorá dokáže bojovať a aby diváci uverili, že dokáže držať ozajstnú zbraň. Pre túto rolu teda bola perfektná. (challik)
  • Postava Carly (Erica Gimpel) je směsicí dvou postav z původního seriálu Brutální Nikita (od r. 1997), a to Nikitiny (Peta Wilson) důvěrné kamarádky a sousedky Carly (Anais Granofsky) a zakladatelatelky Sekce 1 Adriany (Siân Phillips). (Fevas)

Reklama

Reklama